12 °C Budapest

Fillérekért nyaralnak nálunk az osztrákok

Pénzcentrum
2012. május 23. 16:07

A Statistik Austria osztrák statisztikai hivatal friss elemzése szerint idén is Magyarország számít az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ér az osztrákok nyaralásra szánt pénze.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Idén Magyarországon több mint 75 százalékkal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában. Az osztrák statisztikai hivatal kalkulációja szerint vásárlóérték paritáson számítva 76 százalékos az árelőnyünk, azaz majd kétszer több turisztikai szolgáltatást tudnak vásárolni az osztrákok nálunk, mintha otthon költenék el ugyanezt a pénzt.

Az "Urlabseuro" listán hazánkat egyedül Bulgária és Románia előzi meg, ám ezen desztinációk nem számítanak az osztrákok kedvelt nyaralóhelyeinek. Olyan kedvelt turisztikai célországokat hagyunk "testhosszal" magunk mögött, mint Horvátország (120), Görögország (107), Franciaország (102) és Olaszország (100).


Tekintettel arra, hogy egybehangzó felmérések szerint az osztrákok számára nyaralási célpontjuk kiválasztásánál elsőrendű szempont a kedvező ár-érték arány, így a turisztikai főszezon előtt publikált "elfogulatlan és pártatlan" számítások igen biztatóak az Ausztriából várható vendégforgalmunk idei alakulását tekintve is - tájékoztatta lapunkat a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét utazási érvként használva az MT Zrt. az osztrák piacon idén is folyamatosan szervez kampányokat. A külképviselet sajtóközleményekkel, tanulmányutakkal, online akciókkal, hírlevelekkel hívja fel az osztrákok figyelmét, hogy nyaralásra szánt pénzük Magyarországon könnyen "gyarapítható."

Tavaly rekordot döntöttek nálunk az osztrákok

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az Ausztriából hazánkba irányuló turisztikai forgalom az elmúlt években töretlen növekedést mutat. A gazdasági válság, az erőteljes osztrák belföldi kampány ellenére az elmúlt négy esztendőben Ausztriából évről évre folyamatosan nőtt az érdeklődés hazánk turisztikai kínálata iránt. 2011-ben minden eddiginél több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai kereskedelmi szálláshelyek, ahol 280 ezer osztrák vendég közel 770 ezer vendégéjszakát töltött el, ami - az összehasonlítható mutatók alapján - minden idők legjobb Ausztriából érkező vendégforgalmának számít.

Hazánk számára a TOP 10 turista-küldőország alkotta piaci tortából Ausztria részesedése mára 12 százalékosra nőtt. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 90 milliárd forintra tehető. Magyarország a rövidebb szabadságolások szempontjából dobogós célország az osztrák turisták számára, akik főleg az egészségturisztikai szolgáltatásokat és kulturális programokat keresik nálunk.

További vendégforgalom gyarapodás mára elsősorban a fiatalabb korosztály köréből, illetve a kelet-magyarországi régiók részesedésének növelésével lehetséges.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00