18 °C Budapest

Nem is gondolnád, melyik a legolvasottabb könyv most Magyaroroszágon

Pénzcentrum
2012. április 6. 14:02

Mi a legolvasottabb könyv Magyarországon? Az irodalmi romantika februári térhódítása után márciusban is a szerelem érdekelte a legtöbb magyar olvasót a Bookline Top 50 listája alapján: az aranyérmet Leiner Laura Szent Johanna gimi 6. - Ketten c. tiniregénye érdemelte ki, míg a második helyet Bagdy Emőke-Várkonyi Zsuzsa és további szerkesztők tanulmánykötete, a Visszatalálunk egymáshoz? vitte el. A bronz ezúttal a True Blood 11. - Véres leszámolás című nagysikerű vámpírsorozat megálmodójának, Charlaine Harrisnek járt.

>> A Legolvasottasbb könyvek listja <<


Ritkán történik olyan egy könyves sikerlista történetében, hogy hat női, ezen belül négy magyar és két külföldi sikerszerző foglalja el a Top 50 első hat helyét: közülük is Leiner Laura diadalmaskodott A Szent Johanna gimi sorozatának 6. részével, a Ketten c. szerelmes tiniregényével. Az ezüstérmet Bagdy Emőke nyakába akaszthatták a képzeletbeli dobogón, hiszen társszerzőkkel készült Visszatalálunk egymáshoz? című tanulmánykötetét rengetegen emelték le a könyvesboltok polcairól márciusban. Charlaine Harris hozta a tőle már szinte elvárt előkelő helyezést: a True Blood sorozat 11. része, a Véres leszámolás a dobogó harmadik fokáig jutott ebben a hónapban.

A korábbi hónapokhoz hasonlóan egy újabb filmadaptációnak tudhatja be sikerét egy jóval korábban íródott könyv: Szabó Magda Az ajtó című önéletrajzi ihletésű 1987-es regénye márciusban az előkelő ötödik helyet érhette el Szabó István aktuális és persze gyönyörű filmjének köszönhetően. Bár Stieg Larsson Millennium-trilógiájának másodvirágzása is filmes feldolgozása miatt indulhatott be az év első felében, márciusban már inkább a vámpír-regényeké volt a főszerep. A True Blood 11. mellett a feltörekvő "véres tollú" írónő, Suzanne Collins regényei diadalmaskodtak: Az éhezők viadala a negyedik, A kiválasztott a huszadik, míg a Futótűz című legfrissebb írása a 28. helyet akaszthatta le az aktuális listában. 

>> A Legolvasottasbb könyvek listja >>

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fent említett könnyed regények mellett március másik legkiemelkedőbb trendjét a pszichológiai témájú kötetek adják: Bagdy Emőke mellett nemrégiben az ország talán legrenitensebb pszichológusa, Feldmár András is "kibújt odújából" egy újabb elgondolkodtató könyvvel: az Ébredések nem megoldásokat kínál mindennapi problémáinkra, hanem segít abban, hogy valódi önmagunkra, valódi vágyainkra ébredhessünk. Pár szóval meg kell említenünk a lista csúcstartóit is: Fábián Janka Emma lánya c. regénye a legrégebbi versenyző, ő 208 napja tartja magát az élmezőnyben, míg a legtöbbet Bíró Szabolcs esett vissza a listán, a Sub Rosa így most csak a 49. helyet tudhatja magáénak.

A lista

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem