Meglepetés! Ez a legolvasottabb könyv Magyarországon

Pénzcentrum
2012. március 16. 13:07

Bookline Top 50 Fábián Janka és a szerelem fogta meg a legtöbb olvasót februárban a Bookline Top 50-es bestseller listája szerint.

Hazánk egyik legújabb irodalmi üdvöskéjének éppen a szerelmesek hónapja hozta meg az elsöprő sikert: Virágszál című nosztalgikus-romantikus regénye rögtön a lista első helyén debütált. S hogy maga a könyv se legyen magányos a tabellán, a szerzőnő további négy írása (az Emma-trilógia mindhárom darabja, illetve Az angyalos ház c. regény) is a mezőnyt erősíti, mellyel Fábián Janka a februári Top 50 egy másik rekordját is beállította.

A tendencia - mely szerint egy népszerű szerző új regénye újra "játékba hozhatja" korábbi műveit az olvasókért folytatott küzdelemben - nemcsak Fábián Janka esetében, hanem Frei Tamás konspirációs thrillereivel és Leiner Laura tiniregényeivel kapcsolatban is megfigyelhető. Az előbbi szerző továbbra is dobogón tartja a bronzérmes "Bankárt" az 5. helyen álló A Megmentő c. regénye mellett, míg a fiatal magyar szerzőnő Magyarországon viszonylag új és egyedi műfajnak számító középiskolásoknak szóló könnyed regényeivel szerepel három alkalommal a listán. A Szent Johanna gimi legújabb része a 8., míg az első és a negyedik részek a 32., illetve a 34. helyen állnak.

A február ridegségét tehát inkább könnyed és szórakoztató írásokkal próbáltuk elfelejteni, ez alól talán az egyetlen kivétel a képzeletbeli dobogó második fokán álló Kettészakadt Magyarország című írás. Börcsök Mária könyve számos színes és érdekes történelmi bizonyítékkal azt kívánja alátámasztani, hogy a mindenkori jelen mindig idealizálja a múltat s hogy nemzeti egység valójában soha, semmilyen országban nem létezik és nem is létezett. Egy másik, már jóval lazább hangvételű, de mégis fontos témát boncolgató újdonság Mihalec Gábor Gyűrű-kúra c. önsegítő könyve, mely a házasságra készülőknek kíván életre szóló tanácsokkal szolgálni.

A lista "legrégebbi" motorosában szintén Fábián Jankát tisztelhetjük: trilógiájának záró része, az Emma lánya 177. napja betonozta be magát az élmezőnybe, míg a legnagyobbat zuhant írás egy szintén "retro" életérzésben fogant próza, Ransom Riggs Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című nemzetközi bestsellere.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?