Már 2,2 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. március 31. 12:02

2 210 millió forint ma az Ötöslottó főnyereménye. A tét hétről-hétre nő, hasonlóan a játékkedvhez: a mai minden idők hetedik legnagyobb telitalálata lehet az Ötösön.

Mutatjuk a számokat
A Pénzcentrum.hu ma este is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását, 19 órától. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas nyereményt.

Nyerőszámok és nyeremények >>


Az Ötöslottó alapjátékok száma a várható főnyeremény halmozódásával jellemzően nő. Az átlagos heti játékszám körülbelül 3,5 millió, az elmúlt héten pedig több mint 5,5 millió alapjátékkal próbáltak szerencsét a játékosok. A legtöbb alapjátékot, több mint 14 millió darabot 2003 novemberében küldték be. Akciók (például különsorsolások) idején a szám tovább nő.

Ezen a héten a várható főnyeremény 2 210 millió forint, a rekorder Ötöslottó nyeremények sorában ez a 7. helyet foglalná el (egyetlen telitalálatos szelvény esetében).

Messze vagyunk az igazán nagy nyereményektől

A 2 milliárdos főnyeremény aprópénznek számít az amerikai lottó-jackpothoz képest: az Egyesült Államokban ezen a héten a nyertes markát összesen több mint 640 millió dollár (142 milliárd forint) ütötte. A nyertes szelvényt Maryland államban adták fel, a győztes számok a következők voltak: 2, 4, 23, 38, 46, illetve egy plusz számot, a Mega Ballt is el kellett trafálni, ez a 23-as volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"Ez a történelem legnagyobb lottófőnyereménye" a Mega Millions nevű vállalkozás szerint. A legutóbbi óriási összeget 2007 márciusában vitték el, amikor hét nyertes osztozhatott 390 millió dolláron.

Az álomnyeremény megszerzésének esélye kicsi: egy a 176 millióhoz (a mi Ötöslottónknál ez az arány mindössze egy a 44 millióhoz). Az emberek lelkesedését azonban ez a tény cseppet sem töri le. Mindenki igyekszik csatlakozni a játékhoz, így a napokban hosszú sorok alakultak ki a benzinkutak és az újságosbódék előtt is.

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 7. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/7. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten egy szerencsés telitalálat volt, így a 8. héten 75 millió forint a tét a 8. játékhéten.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem