-5 °C Budapest

A magyar nyugdíjas drámája: milliós tartozás egy hónap alatt

Pénzcentrum
2012. március 17. 12:07

Milliós telefonszámlát postázott egy idős házaspárnak az ACN Communication Hungary Kft. Mint később kiderült, a számla hibás volt.

Gyulafalvi Károlyné (70) épp a kórházból tért haza, amikor a postás a kezébe nyomott egy számlát. A papír tanúsága a szerint a család alaposan belefeledkezhetett a telefonbeszélgetésekbe, ugyanis 2,7 millió forintot kért tőle az ACN Communication Hungary Kft - számolt be az esetről a Blikk.

"Ha eladnánk a lakásunkat, az ár feléből tudtam volna csak törleszteni ezt az összeget" - mondta a hölgy, aki férjének is megmutatta a pontosan 2 millió 744 ezres követelést.

"Havonta 3-4 ezer forintot szoktunk telefonálni, ehhez képest a számla szerint a múlt hónapban le sem tettük a kagylót. Végül egy ismerősünk segített rajtunk, aki megtudta, hogy a közel hárommillión kívül egy 44 ezres számlánk is van" - mondta a lapnak a kétségbeesett hölgy.

Az idős házaspár vesszőfutása végül szerencsés véget ért, hiszen kiderült, hogy a szolgáltató cég téves összeget tüntetett fel a számlán, ám nem csupán az ő esetükben. Volt, aki közel 900 ezres számlát kapott. Mint kiderült, a megrémisztett ügyfelek a hibás számlákat figyelmen kívül hagyhatják, a szolgáltató elismerte a hibát, és nem hajtja be a pénzt.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?