4 °C Budapest

Ki lesz az új mobilszolgáltató?

Pénzcentrum
2012. január 31. 10:30

Eredményesen zárult az NMHH által 2011. augusztus 4-én meghirdetett frekvenciaárverés. Négy szolgáltató - a Magyar Posta vezette konzorcium, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - szerzett frekvenciahasználati jogosultságot. A nyertesek összesen 43,9 milliárd forint plusz áfa összeget ajánlott fel a frekvenciablokkokért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új mobilszolgáltatás indítására is alkalmas 5 MHz-nyi "A" blokkot a Magyar Posta, az MFB Invest és a Magyar Villamos Művek konzorciuma nyerte. Ehhez új szolgáltatóként a kiírás szerint vásárolt még az 1800 és 2100 MHz-es frekvenciasáv blokkjaiból is.

Az EGSM sáv további 5,8 MHz-nyi frekvenciáját, azaz a B és a C blokkok tartományait pedig a Vodafone, a Magyar Telekom és a Telenor nyerte meg. A nyertesek összesen 43,9 milliárd forint plusz áfa összeget ajánlottak fel.

A Magyar Posta-MVM-MFB konzorcium a liciten az "A" a "D" és az "E" blokkokat nyerte meg, összesen 10 milliárd forintért. A "B" és "C" blokkok esetében a Vodafone választhatta az első két "B" blokk helyét, melyekért 15,7 milliárd forintot ajánlott, a harmadik és a negyedik helyet a Magyar Telekom választotta, az általa megnyert két blokkért 10,9 milliárd forintot ajánlott, a Telenor pedig az ötödik "B" valamint "C" blokkot nyerte el 7,3 milliárd forintért. Az ajánlott összegek áfa nélkül értendőek.

A hálózatok kiépítése a hatósági határozatok jogerőre emelkedését, valamint a sávrendezést követően kezdődhet meg.

A negyedik hazai mobilszolgáltató tehát a Magyar Postából, a Magyar Fejlesztési Bankból és a Magyar Villamos Művekből álló konzorcium lesz, amely a nemzeti roaming-szerződés keretén belül használhatja a már meglévő szolgáltatók, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózatát, míg saját hálózatát ki nem építi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A negyedik mobilszolgáltatónak az aukciót lezáró határozat meghozatalától számítva egy éven belül kell elindítania szolgáltatását, és 2014. december 31-ig minden, legalább 30 ezer fős lakosságú települést le kell fednie.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20