1 °C Budapest

Ki lesz az új mobilszolgáltató?

Pénzcentrum
2012. január 31. 10:30

Eredményesen zárult az NMHH által 2011. augusztus 4-én meghirdetett frekvenciaárverés. Négy szolgáltató - a Magyar Posta vezette konzorcium, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - szerzett frekvenciahasználati jogosultságot. A nyertesek összesen 43,9 milliárd forint plusz áfa összeget ajánlott fel a frekvenciablokkokért.

Az új mobilszolgáltatás indítására is alkalmas 5 MHz-nyi "A" blokkot a Magyar Posta, az MFB Invest és a Magyar Villamos Művek konzorciuma nyerte. Ehhez új szolgáltatóként a kiírás szerint vásárolt még az 1800 és 2100 MHz-es frekvenciasáv blokkjaiból is.

Az EGSM sáv további 5,8 MHz-nyi frekvenciáját, azaz a B és a C blokkok tartományait pedig a Vodafone, a Magyar Telekom és a Telenor nyerte meg. A nyertesek összesen 43,9 milliárd forint plusz áfa összeget ajánlottak fel.

A Magyar Posta-MVM-MFB konzorcium a liciten az "A" a "D" és az "E" blokkokat nyerte meg, összesen 10 milliárd forintért. A "B" és "C" blokkok esetében a Vodafone választhatta az első két "B" blokk helyét, melyekért 15,7 milliárd forintot ajánlott, a harmadik és a negyedik helyet a Magyar Telekom választotta, az általa megnyert két blokkért 10,9 milliárd forintot ajánlott, a Telenor pedig az ötödik "B" valamint "C" blokkot nyerte el 7,3 milliárd forintért. Az ajánlott összegek áfa nélkül értendőek.

A hálózatok kiépítése a hatósági határozatok jogerőre emelkedését, valamint a sávrendezést követően kezdődhet meg.

A negyedik hazai mobilszolgáltató tehát a Magyar Postából, a Magyar Fejlesztési Bankból és a Magyar Villamos Művekből álló konzorcium lesz, amely a nemzeti roaming-szerződés keretén belül használhatja a már meglévő szolgáltatók, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózatát, míg saját hálózatát ki nem építi.

A negyedik mobilszolgáltatónak az aukciót lezáró határozat meghozatalától számítva egy éven belül kell elindítania szolgáltatását, és 2014. december 31-ig minden, legalább 30 ezer fős lakosságú települést le kell fednie.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?