29 °C Budapest

Nagy ásványvízbotrány: a SPAR szerint is minden rendben volt

Pénzcentrum
2012. január 25. 14:06

A független laboratóriumi vizsgálatok eredménye alapján az S-Budget ásványvíz minősége kifogástalan, fogyasztása biztonságos, a cég a terméket újra forgalmazza -  tájékoztatta lapunkat a SPAR Magyarország.

Mint közleményükben írják, valamennyi a SPAR által forgalmazott S-Budget szénsavas és szénsavmentes ásványvízből a Wessling Hungary Kft. akkreditált laboratóriumban összesen 60 darab mikrobiológiai vizsgálatra került sor, amelyek a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra minden minta esetében negatív eredményt hoztak.

A SPAR valamennyi vásárlója és minden fogyasztó megnyugtatására közli, hogy a termékek minősége kifogástalan, a cégcsoport a fenti vizsgálatok eredményei alapján az S-Budget ásványvizeket ismét árusítja.

A SPAR azt is leszögezi, hogy valamennyi általa értékesített termékre vonatkozóan kiemelten kezeli a minőségbiztonság követelményét, ezeket valamennyi szállító partnerétől hivatalos nyilatkozattal alátámasztva megköveteli, és a követelmények betartását mind független minőségellenőrző laboratóriumok bevonásával, mind saját ellenőrzési rendszere segítségével folyamatosan kontrollálja.

Bővebben az ásványvíz-botrányról: Nagy ásványvízbotrány: megszólalt a Lidl és a SPAR


A Lidl szerint is rendben vannak a vizek

A Lidl Magyarország vásárlói és a lakosság megnyugtatására mikrobiológiai vizsgálatokat kezdeményezett a Aqua Pet Kft. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavas és szénsavmentes természetes ásványvizekre - tájékoztatta néhány napja lapunkat az üzletlánc.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Lidl Magyaroszág a 2012. január 10-én a sajtóban megjelent információkra reagálva, miszerint a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóságának vizsgálati eredménye szerint a Pannon Aqua '95 Zrt. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszerelésben, 2012. november 25-ei minőségmegőrzési idővel, coliform baktériummal szennyezett, azon túl, hogy megkezdte azok visszahívását, mikrobológiai vizsgálatokat kezdeményezett a vásárlók tájékoztatására és megnyugtatására.

A Lidlnél kapható, a Pannon-Aqua forrásból származó, szénsavas és szénsavmentes Saguaro Pannon-Aqua természetes ásványvizekre mikrobiológiai vizsgálatot kért coliform baktériumra a független, akkreditált Wessling Hungary Kft. mikrobiológiai laboratóriumától. Minden, a Lidlnél megtalálható minőségmegőrzési idővel rendelkező vízből, összesen 63 darab akkreditált mintavétel történt, melyek vizsgálata a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra nézve negatív eredménnyel zárult.

A gyártó Aqua-Pet Kft. a Lidlhez eljuttatta az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigénés és Vízbiztonsági Főosztályának jegyzőkönyveit, amelyek szintén a kifogásolt, 2012. november 25-ei lejárati szavatosságú Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszereléséből történt háromszori mintavétel coliform baktériumra történt vizsgálatának eredményeit tartalmazzák, melyek mindhárom esetben negatív eredménnyel zárultak.

Mint írják, a Lidl Magyarország szigorú minőségellenőrzési és minőségbiztosítási rendszert üzemeltet, minden termékének maximális biztonságosságára törekedve. A Lidl beszállítóinak emelt szintű IFS minőségbiztosítási rendszerrel kell rendelkeznie, valamint a termékeket évente több alkalommal is szúrópróba szerűen, melyeket független, akkreditált intézetekben és laboratóriumokban mikorbiológiai és analitikai teszteknek vet alá.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?