31 °C Budapest

Ez aztán a gagyi csúcsa

Pénzcentrum
2011. december 19. 17:33

A társadalmi státuszt jelző luxuscikkek iránti igény, vagy legalábbis ennek látszata annyira fontos a kínaiaknak, hogy már a divatcégek ajándék bevásárlótáskáit is hamisítják.

Kínáé jelenleg a leggyorsabban növekvő luxuscikk piac, szakértői becslések szerint 2020-ra az ázsiai országban bonyolíthatják a legnagyobb forgalmat a felsőkategóriás termékgyártók. Azok azonban, akik nem engedhetik meg maguknak a márkás eredeti cikkek megvásárlását, megelégszenek a társadalmi státus jelzők látszatával, és hamisítványt vásárolnak. Egészen a közelmúltig a hamisítók csak táskák és egyéb ruházati kiegészítők utánzatait gyártották, de ma már a Chanel, Gucci vagy Louis Vuitton üzletekben adott bevásárlótáskákat is másolják - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Kína legnagyobb online boltja, a Taobao oldala száznál is több luxusmárkák jelzéseivel ellátott papírtáskát listáz, amelyek ára 5 és 40 jüan (185 és 1500 forint) között változik. A kínálatban szinte minden szerepel, a Hermés, Louis Vuitton, Chanel, Prada és Burberry táskák utánzatai csak néhány a sok közül.

A portál által megszólaltatott kereskedő elmondta, egy hónap alatt több mint hatszáz darab hamisított Louis Vuitton papírtáskát adott el, darabját 3 jüanért (110 forint). Mint mondta, korábban is papírtáskák gyártásával foglalkozott megbízásos alapon, ám mikor felismerte, komoly kereslet mutatkozik a luxuscikkek logóival ellátott termékek iránt, mellékkeresetként ezeket is elkezdte utángyártani.

A kínaiak a Prada és Chanel által is használt műanyagszatyrok hamisításával is megpróbálkoztak, ám ezekre, átlátszóságuk okán alig mutatkozott kereslet. Ami iránt viszont mutatkozik igény az a blokkok hamisítása: egyes vásárlók ugyanis örömmel veszik, ha a luxuscikk logójával ellátott hamis papírtáskájukba blokk is kerül, amely egy Gucci vagy Hermés táska korábbi megvásárlását engedi sejtetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hamis ajándék bevásárlótáskák gyártása és terjesztése ugyanúgy sérti az eredeti gyártók szellemitulajdon-jogait, ahogy más termékeik illegális másolása is, az e-kereskedelmi felügyelet hiánya miatt ezek terjesztésének is nehéz gátat szabni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?