23 °C Budapest

Ez aztán a gagyi csúcsa

Pénzcentrum
2011. december 19. 17:33

A társadalmi státuszt jelző luxuscikkek iránti igény, vagy legalábbis ennek látszata annyira fontos a kínaiaknak, hogy már a divatcégek ajándék bevásárlótáskáit is hamisítják.

Kínáé jelenleg a leggyorsabban növekvő luxuscikk piac, szakértői becslések szerint 2020-ra az ázsiai országban bonyolíthatják a legnagyobb forgalmat a felsőkategóriás termékgyártók. Azok azonban, akik nem engedhetik meg maguknak a márkás eredeti cikkek megvásárlását, megelégszenek a társadalmi státus jelzők látszatával, és hamisítványt vásárolnak. Egészen a közelmúltig a hamisítók csak táskák és egyéb ruházati kiegészítők utánzatait gyártották, de ma már a Chanel, Gucci vagy Louis Vuitton üzletekben adott bevásárlótáskákat is másolják - tájékoztat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

Kína legnagyobb online boltja, a Taobao oldala száznál is több luxusmárkák jelzéseivel ellátott papírtáskát listáz, amelyek ára 5 és 40 jüan (185 és 1500 forint) között változik. A kínálatban szinte minden szerepel, a Hermés, Louis Vuitton, Chanel, Prada és Burberry táskák utánzatai csak néhány a sok közül.

A portál által megszólaltatott kereskedő elmondta, egy hónap alatt több mint hatszáz darab hamisított Louis Vuitton papírtáskát adott el, darabját 3 jüanért (110 forint). Mint mondta, korábban is papírtáskák gyártásával foglalkozott megbízásos alapon, ám mikor felismerte, komoly kereslet mutatkozik a luxuscikkek logóival ellátott termékek iránt, mellékkeresetként ezeket is elkezdte utángyártani.

A kínaiak a Prada és Chanel által is használt műanyagszatyrok hamisításával is megpróbálkoztak, ám ezekre, átlátszóságuk okán alig mutatkozott kereslet. Ami iránt viszont mutatkozik igény az a blokkok hamisítása: egyes vásárlók ugyanis örömmel veszik, ha a luxuscikk logójával ellátott hamis papírtáskájukba blokk is kerül, amely egy Gucci vagy Hermés táska korábbi megvásárlását engedi sejtetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hamis ajándék bevásárlótáskák gyártása és terjesztése ugyanúgy sérti az eredeti gyártók szellemitulajdon-jogait, ahogy más termékeik illegális másolása is, az e-kereskedelmi felügyelet hiánya miatt ezek terjesztésének is nehéz gátat szabni.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM