23 °C Budapest

Védett szaloncukor kerülhet idén a karácsonyfákra

2011. december 8. 09:02

Újabb termékcsoportra dolgozta ki a Vidékfejlesztési Minisztérium az élelmiszerkönyv emelt szintű irányelveit - írja a Magyar Hírlap.

Az emelt szintű irányelvek közé először a méz, majd a lekvárok és szörpök kerültek be. Ezeket a termékeket követik most az édesipari áruk, valamint készül a tejtermékek, a sütőipari termékek és a fűszerpaprika emelt szintű irányelveinek meghatározása is.

Ezúttal a hungarikumnak is nevezhető édesség két fajtáját definiálták: a különleges marcipán szaloncukrot, illetve a különleges vajkaramellás szaloncukrot.

A Magyar Élelmiszerkönyv emelt szintű irányelveinek bevezetésével a magasabb hozzáadott értékű, illetve a hagyományos magyar termékek jellegének és minőségének meghatározása és népszerűsítése a cél - mondta el Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-feldolgozási főosztályának vezetője.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?