8 °C Budapest

A lottómilliárdok titka: amit a szupernyereményről tudni kell

Pénzcentrum
2011. november 21. 13:41

5,35 millió szelvényt töltöttek ki az elmúlt héten az Ötöslottó játékosai - értesült a Pénzcentrum.hu. A megvásárolt szelvények száma a legutóbbi főnyeremény óta gyakorlatilag folyamatosan emelkedett, igaz, két héttel ezelőtt valamelyest több szelvény fogyott.

Minden idők 10. legnagyobb magyar Ötöslottó-nyereményét nyerte meg egy szerencsés a szombati sorsolás után. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a nyertes szelvényt Budapesten adták fel.

Az Ötöslottó 46. heti sorsolásán a következő számokat húzták ki: 4, 34, 48, 66, 83. A telitalálatos szelvény nyereménye 1 935 227 645 forint. A nyeremény 18 hete halmozódott.

 

KATTINTS A TÁBLÁZATRA A NAGYÍTÁSHOZ!


A legutóbbi telitalálat, egy 458 millió forintos főnyeremény a július 16-i sorsoláson született, 4 hét halmozódás után. A jackpot egyébként idén már második alkalommal lépte át az egymilliárdos "álomhatárt": a legújabb lottómilliárdost a június 11-i sorsoláson avatták. Az öt nyerőszám akkor 1 934 388 935 forintot ért - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től. Minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét - amely több mint 5 milliárd forintot ért - 2003 novemberében húzták ki.

A játékszervező tapasztalatai szerint hasonló összegű nyeremény esetén hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Míg hetente átlagosan 3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején ez a szám egymillióval is gyarapodhat.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS A GRAFIKONRA A NAGYÍTÁSHOZ!

 

Különsorsolásos akciók idején további növekedés tapasztalható: legutóbb szeptember 6-10., október 10-15. és november 7-12. között szerveztek ilyen nyereménysorsolást - ezzel (és a nagy főnyereménnyel) magyarázható, hogy a 45. héten közel egymillióval több szelvényt adtak fel a játékosok, mint azt megelőzően. A hivatalos adatok szerint a 44. héten 4 514 217 szelvényt adtak el, míg a 45. héten (a különsorsolásos akció és az egyre nagyobb nyeremény miatt) már 5 494 904-et. Az elmúlt héten szintén kimagasló volt a játékkedv, 5 356 199 szelvénnyel játszottak a szerencsevadászok.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm