24 °C Budapest

A lottómilliárdok titka: amit a szupernyereményről tudni kell

Pénzcentrum
2011. november 21. 13:41

5,35 millió szelvényt töltöttek ki az elmúlt héten az Ötöslottó játékosai - értesült a Pénzcentrum.hu. A megvásárolt szelvények száma a legutóbbi főnyeremény óta gyakorlatilag folyamatosan emelkedett, igaz, két héttel ezelőtt valamelyest több szelvény fogyott.

Minden idők 10. legnagyobb magyar Ötöslottó-nyereményét nyerte meg egy szerencsés a szombati sorsolás után. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a nyertes szelvényt Budapesten adták fel.

Az Ötöslottó 46. heti sorsolásán a következő számokat húzták ki: 4, 34, 48, 66, 83. A telitalálatos szelvény nyereménye 1 935 227 645 forint. A nyeremény 18 hete halmozódott.

 

KATTINTS A TÁBLÁZATRA A NAGYÍTÁSHOZ!


A legutóbbi telitalálat, egy 458 millió forintos főnyeremény a július 16-i sorsoláson született, 4 hét halmozódás után. A jackpot egyébként idén már második alkalommal lépte át az egymilliárdos "álomhatárt": a legújabb lottómilliárdost a június 11-i sorsoláson avatták. Az öt nyerőszám akkor 1 934 388 935 forintot ért - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től. Minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét - amely több mint 5 milliárd forintot ért - 2003 novemberében húzták ki.

A játékszervező tapasztalatai szerint hasonló összegű nyeremény esetén hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Míg hetente átlagosan 3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején ez a szám egymillióval is gyarapodhat.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS A GRAFIKONRA A NAGYÍTÁSHOZ!

 

Különsorsolásos akciók idején további növekedés tapasztalható: legutóbb szeptember 6-10., október 10-15. és november 7-12. között szerveztek ilyen nyereménysorsolást - ezzel (és a nagy főnyereménnyel) magyarázható, hogy a 45. héten közel egymillióval több szelvényt adtak fel a játékosok, mint azt megelőzően. A hivatalos adatok szerint a 44. héten 4 514 217 szelvényt adtak el, míg a 45. héten (a különsorsolásos akció és az egyre nagyobb nyeremény miatt) már 5 494 904-et. Az elmúlt héten szintén kimagasló volt a játékkedv, 5 356 199 szelvénnyel játszottak a szerencsevadászok.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?