14 °C Budapest

Minden csatlakoztatva lesz: 10 szeresére nőhet a mobil forgalom

MTI
2011. november 7. 18:01

A világon a szélessávú mobil adatforgalom 2016-ra a jelenlegi tízszeresére emelkedhet, s akkor a forgalom mintegy 60 százalékát a Föld területének kevesebb mint egy százalékán élők generálják - állapítja meg az Ericsson legújabb felmérése.

A 2011 végén várható 900 millió helyett 2016-ra akár ötmilliárd is lehet a szélessávú mobil előfizetések száma, ami évi 60 százalékos bővülését jelent. Az elemzés szerint az okostelefonok teljes forgalma 2011-ben várhatóan megháromszorozódik. A cég várakozásai szerint a "fejlett" okostelefonok által generált forgalom 2016-ra tizenkétszeresére nő, s nagyjából eléri a mobilszámítógépeken bonyolított adatforgalmat.

Az Ericsson a közleményben emlékeztet arra, hogy több mint 180 országban több mint ezer hálózatot "támogat", így megfelelő bázissal rendelkezik a mobil hang- és adatátvitel mennyiségének reprezentatív méréséhez. Jakab Roland, az Ericsson vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy 2020-ra 50 milliárd csatlakoztatott eszközzel számolnak, míg jelenleg 5,5 milliárd az ilyen eszközök száma. "Minden, aminek előnyére válik egy hálózati kapcsolat, az csatlakoztatva lesz" - tette hozzá. A vezérigazgató-helyettes - utalva az Ericsson magyarországi kutató-fejlesztő központjára - megjegyezte: "a magyar ericssonos mérnökök szabadalmai meghatározóak a világ mobil- és vezetékes széles sávú internetes kommunikációt lehetővé tevő rendszereiben".

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem