29 °C Budapest

Minden csatlakoztatva lesz: 10 szeresére nőhet a mobil forgalom

MTI
2011. november 7. 18:01

A világon a szélessávú mobil adatforgalom 2016-ra a jelenlegi tízszeresére emelkedhet, s akkor a forgalom mintegy 60 százalékát a Föld területének kevesebb mint egy százalékán élők generálják - állapítja meg az Ericsson legújabb felmérése.

A 2011 végén várható 900 millió helyett 2016-ra akár ötmilliárd is lehet a szélessávú mobil előfizetések száma, ami évi 60 százalékos bővülését jelent. Az elemzés szerint az okostelefonok teljes forgalma 2011-ben várhatóan megháromszorozódik. A cég várakozásai szerint a "fejlett" okostelefonok által generált forgalom 2016-ra tizenkétszeresére nő, s nagyjából eléri a mobilszámítógépeken bonyolított adatforgalmat.

Az Ericsson a közleményben emlékeztet arra, hogy több mint 180 országban több mint ezer hálózatot "támogat", így megfelelő bázissal rendelkezik a mobil hang- és adatátvitel mennyiségének reprezentatív méréséhez. Jakab Roland, az Ericsson vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy 2020-ra 50 milliárd csatlakoztatott eszközzel számolnak, míg jelenleg 5,5 milliárd az ilyen eszközök száma. "Minden, aminek előnyére válik egy hálózati kapcsolat, az csatlakoztatva lesz" - tette hozzá. A vezérigazgató-helyettes - utalva az Ericsson magyarországi kutató-fejlesztő központjára - megjegyezte: "a magyar ericssonos mérnökök szabadalmai meghatározóak a világ mobil- és vezetékes széles sávú internetes kommunikációt lehetővé tevő rendszereiben".

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?