21 °C Budapest

Ezt is elveheti a kormány a kispénzűektől, vége a percdíjaknak - heti hírösszefoglaló

2011. szeptember 11. 19:32

Komoly izgalmakat tartogatott az év 36. hete a Pénzcentrum.hu olvasóinak, szerkesztőinek egyaránt. Oknyomozó riportunkban bemutattuk azt a gigantikus méretű, különböző agrártermékek kereskedelméhez kapcsolódó áfacsalás-sorozatot, amelyet kizárólag erre specializálódott "vállalkozói" körök űznek büntetlenül immár évek óta. Pénteken kielemeztük, mit jelentene a Fidesz javaslata a devizahitelesek számára, kedden pedig kiszámoltuk azt is, mennyit bukik Stohl az ítélettel. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei, 2011. 36. hetében.  (Kattints a címre a teljes cikk elolvasásához!)

Itt az új "olajbotrány": ebben utaznak most az áfacsalók
Új olajügyként jellemezték a lapunk által megkérdezett szakértők azt a gigantikus méretű, különböző agrártermékek kereskedelméhez kapcsolódó áfacsalás-sorozatot, amelyet kizárólag erre specializálódott "vállalkozói" körök űznek büntetlenül immár évek óta. A 90-es évek közepén zajló olajszőkítési ügyek és a mostani bűntények között kétségkívül sok a hasonlóság.

Ezt veheti még el a kormány a kispénzűektől
Nem enged a kormány az egykulcsos adórendszerből és az államadósság további számottevő csökkentéséből - hangsúlyozza úton, útfélen Orbán Viktor miniszterelnök. Azt ígéri, a kormány 2012-ben megteszi azokat a lépéseket, amelyekkel véglegesíti az arányos adórendszert. A tervek megvalósításához több mint 1000 milliárd forint hiányzik. Vajon kin csattan jövőre az ostor?

Ki bukik, ki nyer a Fidesz új ötletével? A hitelesek dilemmája
Lázár János ma délelőtt jelentette be javaslatát, amely szerint a devizahiteleket az árfolyamrögzítéskor használatos árfolyamon lehetne előtörleszteni. Az elhangzott mondatok alapján ezt mindenki költségmentesen tehetné meg (nem lenne sem forint alapú maradványhitel, sem más egyéb költség). Ez alapján kiszámoltuk, érdemes-e még árfolyamrögzíteni, vagy jobban megéri kiváltani a hitelünket egy piaci kamatozású forintkölcsönnel.

Nesze neked kamatverseny: ennyit ér a pénzünk a bankoknak
A magyar lakosság legnépszerűbb megtakarítási formája még mindig a forintbetét. Ezt példázza az is, hogy a háztartások betétállománya második hónapja emelkedik. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu szokásához híven ismét utána járt, hogy a különböző bankok milyen konstrukciókat kínálnak, s azokban mennyit fial a betett pénzünk.

Itt az újabb trükk: ezért vállalja át a hiteledet a céged?
Nagy sajtónyilvánosságot kapott az elmúlt napokban, hogy egy alföldi cég úgy gondolta, "megmenti" devizahitellel rendelkező alkalmazottait, és kifizeti azok tartozásait. A jelenlegi 240 körüli árfolyamon! Ami egy jókora árfolyamveszteség azonnali elszenvedését jelenti a hitelesnek, a vállalatnak. Na de ki jár jól ezzel?

További érdekes cikkeink hiteltémában:
Mentőcsomag Svájcból! Nem nőhet tovább a frank árfolyama
Frankhiteles: az eurón legyen a szemed!

Vége a percdíjaknak: így fognak számlázni a mobilszolgáltatók
Világszerte gyorsan terjednek az okostelefonok és a táblakészülékek, és az igény Magyarországon is rohamosan nő, bár a világtrendeknél szerényebb mértékben. A piaci igények jelentős átalakulása miatt az eddig alkalmazott, főként telefonos percdíjakra épülő szolgáltatások után a jövőben egyre inkább az adatforgalom-alapú mobilinternet-csomagok fognak megjelenni a szolgáltatók részéről.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ítélet: súlyos tízmilliókat bukik Stohl András
A börtönbüntetés mellett súlyos millióktól esik el Stohl András: a színész-műsorvezető 10 hónap letöltendőt kapott.

Ennyibe kerül Stohl az adófizetőknek: börtönárak Magyarországon
A tavalyi számok alapján napi 2238 forintba kerül egy fogvatartott a magyar adófizetőknek. A büntetés-végrehajtás évente egy adott összeget kap a központi költségvetésből, azt kell elosztania a börtönök működésére, így számítható ki a fogvatartotti közvetlen költség, azaz hogy egy rab egy napja mennyibe kerül.

Eljött a szuperolcsó parfümök, illatszerek ideje: így spórolhatsz
A legfrissebb trendek szerint a bolti árnál jóval olcsóbb parfümök, illatszerek és az alacsony árakra vadászó női vevők uralják a magyar internetes vásárlási piacot. Az elmúlt hónapok legnagyobb újdonsága, hogy a kuponos közösségi vásárlók száma egyre növekszik, a közösségi vásárlói oldalak egyre jobban nyitnak a szolgáltatásoktól a fogyasztási cikkek, termékek irányába.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?