35 °C Budapest

Ez a csúcsmobil nyomná le az új iPhone-t

Pénzcentrum
2011. október 19. 13:37

A jövő hónapban kezdi el értékesíteni a Samsung első olyan okostelefonját, ami már a Google új, "Ice Cream Sandwich" operációs rendszerével fut majd. A készülék, amely a Samsung Galaxy Nexus nevet viseli és a mobilfizetést is támogatja, a legújabb iPhone-nak hivatott versenyt állítani.

Jövő hónapban debütál a Samsung Galaxy Nexus a világ mobilpiacán, amely már a Google legújabb operációs rendszerével fut majd. Az Android utódját "Ice Cream Sandwich" névre keresztelte az internetes keresőóriás és a legnagyobb újítás, hogy támogatja a mobilfizetést és lehetővé teszi offline üzemmódban is a keresést az e-mailek között. Rendelkezik az úgynevezett "talk-to-type" technológiával is, amelynek lényege, hogy a diktált szöveget jeleníti meg írásos formában.

 


Egyelőre nem közölt árat a Google és a Samsung a közösen fejlesztett okostelefonra. Novemberben az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában kezdődik meg a készülék értékesítése, amely 4,65 colos kijelzővel, 1,2 GH processzorral és 5 MP kamerával rendelkezik.


A Google új operációs rendszere okostelefonokon és táblagépeken is használható lesz majd és arra hivatott, hogy tovább növelje a cég operációs rendszerének részesedését a globális mobilpiacon. Már most is több mint 43 százalékos részesedéssel rendelkezik az Android operációs rendszer az okostelefonok piacán, míg az Apple iOS operációs rendszere 18,2 százalékos részesedéssel tudhatott magáénak 2011 második negyedévében. A táblagépek piacán viszont az iPad dominál 61,3 százalékos részesedéssel, míg az Android 30 százalékos piaci részesedést birtokol.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?