Hatalmas üzlet a kölcsönzés

Pénzcentrum
2011. szeptember 12. 09:34

A kölcsönzési szolgáltatás lehet a válság nagy nyertese. Akadnak vállalkozások, melyek 40 százalékos növekedést is fel tudnak mutatni az elmúlt időszakban - írja a Napi Gazdaság.

A legtöbb kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás arról számolt be szerte az országban, hogy 15-20 százalékkal nőtt a forgalmuk, de olyan egység is akad, ahol a növekedés mértéke eléri a 40 százalékot. A piacban rejlő lehetőségeket egyre több újonnan nyíló kölcsönző próbálja meglovagolni, s ma már olyan termékeket is lehet kölcsönözni, amik eddig nem voltak a palettán.

Elemzők szerint Magyarországon a recesszió, míg a fejlettebb országokban a fogyasztói tudatosság szavatolja a szolgáltatás fejlődését. A hagyományosnak mondható barkács- és munkagépkölcsönzés mellett, ma már szinte mindent lehet bérelni; legyen szó babakocsiról, konyhai kisgépekről, bútorokról, vagy éppen szórakoztató elektronikai berendezésekről.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24