18 °C Budapest

Akadozik a szupergyors mobilinternet

2011. július 14. 09:32

Felgyorsulhat az Európai Unió területén a szupergyors mobil-adatátvitelt jelentő Long Term Evolution (LTE-) technológia terjedése. A tagállamok többsége határidőre teljesítette Brüsszel ezzel kapcsolatos szabályozási elvárásait. Néhány országban viszont politikai és műszaki okok késleltetik a bevezetést- írja a Világgazdaság.

A jelenlegi legkorszerűbb mobilhálózatok névleges sebességét közel megötszöröző, 100 Mbit/s adatátviteli sebességre is képes LTE-technológia európai kibontakozása nagyban függ attól, hogy a tagországok kormányai, szabályozó hatóságai időben meghozták-e a megfelelő intézkedéseket, egyebek mellett a digitális átállásról, amelynek során az analóg televíziózás helyébe a digitális technológia lép. Az ennek nyomán felszabaduló frekvenciák egy részét hasznosíthatnák a szóban forgó mobilszabványra - áll a Wireless Intelligence piackutató egyik legutóbbi felmérésében. Kímélheti a mobilszolgáltatók fejlesztési költségvetését, ha a szabályozás lehetővé teszi a ma érvényes 3G-s, 3,5G-s technológiára használt 900 és 1800 megahertzes sávok alkalmazását az LTE kiépítésére is.

Az elemzés megállapítja, hogy a tagállamok fele még nem alkotta meg a digitális átállásból felszabaduló frekvenciák értékesítésének menetrendjét, hat ország - köztük hazánk - pedig várhatóan nem teljesíti a brüsszeli bizottság 2012-es céldátumát, amikorra le kellene kapcsolni az utolsó analóg technológiájú átjátszóállomást is.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18