19 °C Budapest

Hormonzavart okozhat a hamis játék

Pénzcentrum
2011. június 27. 15:32

Figyelmeztetést adtak ki a brit hatóságok, miután egy bevizsgált hamis játékban a gyerekekre nézve veszélyes mennyiségű nehézfémet, valamint hormonzavart okozó anyagokat mutattak ki a laborvizsgálatok.

A Leicestershire-i hatóságok azt követően adtak ki figyelmeztetést, hogy bevizsgáltak egy gyermekjátékot, amelyet egy helyi anyuka juttatott el a hatóságokhoz hamisítás gyanúja miatt. A szülő a gyermekek körében népszerű Ben 10 figurát fiainak rendelte az interneten, a házhoz szállítás után azonban gyanússá vált számára a játék minősége - írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapja.

A hatósági szakértők megállapították, hogy valóban hamisítványról van szó. A laborvizsgálatok során kiderült, a játék a megengedett mennyiségnél magasabb arányban tartalmaz nehézfémet. Ráadásul a hamisítók a műanyag elemek öntésénél olyan diszpergálószert használtak, amely kisgyerekek esetében hormonzavart okozhat, és amelynek gyermekjátékok előállításához történő használata annak káros egészségügyi hatásai miatt az Európai Unióban már évek óta tiltott.

A hamisítványok értékesítéséért felelős weboldalt időközben bezárták. A hatóságok szerint a hamisítók mindig az aktuálisan legnépszerűbb játékokból gyártják a legtöbb hamisítványt. A Ben 10 figurák például 2010 karácsonyának voltak a slágertermékei.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?