24 °C Budapest

Na itt hibázott a Tesco

Pénzcentrum
2011. június 1. 13:35

Európa meghódítása után 2007-ben a Tesco az Egyesült Államokat is célba vette, és Fresh & Easy név alatt kezdte meg tevékenységét a nyugati parton. Jött azonban a válság, aminek hatására az üzletág komoly veszteségeket hozott össze.

A világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi lánca néhány évvel ezelőtt bepróbálkozott az amerikai piacon is. A Tesco sikere az Egyesült Államokban egyelőre kérdéses - elsősorban az amerikai fogyasztók speciális vásárlási szokásai miatt.

A mirelit a titok?

Nagy-Britannia és Európa meghódítása után négy évvel ezelőtt a Tesco az Egyesült Államokat is célba vette, és Fresh & Easy név alatt kezdte meg tevékenységét a nyugati parton. A gazdasági válság hatására az üzletág komoly veszteségeket hozott össze, így most a Tesco próbál változtatni amerikai stratégiáján.

A 2007-es amerikai nyitás az első olyan alkalomvolt, amikor a Tesco egy teljesen új stratégiát követve lépett be egy piacra: kicsi boltokat nyitott, ahol elsősorban friss élelmiszereket és készételeket árultak. Az áruházlánc azonban nem volt teljesen tisztában azzal, hogy Amerikában az emberek mennyire kedvelik a gyorsfagyasztott árukat, ráadásul sok esetben szívesebben választják a hazai üzletláncokat.

Szakértők szerint a Fresh & Easy-nek könnyebb lenne a nagyoktól átcsábítani a vásárlókat, azt hangsúlyozva, hogy kisebb üzleteikben időt takaríthatnak meg a vásárlással.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Philip Clarke, aki márciusban került a Tesco vezérigazgatói székébe, bízik abban, hogy nyereségessé tudja tenni a Fresh & Easy működését. Ezt jól jelzi, hogy az üzletágba eddig befektetett 2,4 milliárd dollár után a Tesco új áruházakat nyit Amerikában. A vezető elkötelezett annak érdekében, hogy 2013-ra (az eredetileg tervezettnél 3 évvel korábban) nyereségessé tegye az amerikai divízió működését.

Amerika egyébként nem könnyű piac a brit kiskereskedelmi vállalkozásoknak: a Sainsbury 's és a Marks & Spencer tengerentúli üzletei egyaránt képtelenek arra, hogy megkedveltessék magukat az amerikai fogyasztókkal. 

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?