24 °C Budapest

Boltosokat támogat az MNB: fő a biztonság

2011. május 17. 14:32

A Magyar Nemzeti Bank elindítja a tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében márciusban meghirdetett jegybanki program második fázisát. A világviszonylatban is újszerű kezdeményezés részeként az MNB kísérleti jelleggel anyagilag is támogatja, hogy a kiskereskedők megbízható bankjegyellenőrzést lehetővé tevő modern UV-AC-készülékeket vásároljanak - áll az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címletösszetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB 2011-ben programot indított az UV-A/C-készülékek beszerzésnek támogatására.

A program első részeként a jegybank az UV-A/C-készülékeket forgalmazni szándékozó cégek körében keresett partnereket. Ezen cégek feladata lesz az UV-A/C-készülékek értékesítése az MNB támogatását elnyerő kiskereskedők számára. A folyamatos forgalmazói érdeklődésre tekintettel a jegybank meghosszabbítja a forgalmazói pályázatok benyújtásának határidejét, ami így 2011. június 14., délelőtt 10:00 órára módosult.

A forgalmazói pályázat meghosszabbításával párhuzamosan az MNB elindítja a tudatos bankjegyellenőrzés elterjesztése érdekében márciusban meghirdetett jegybanki program második fázisát is. A jegybank a pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60%-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a programban résztvevő kiskereskedőket.

Pályázni azok a kiskereskedelmi tevékenységet végző kereskedők tudnak, akik szerepelnek a nyilvános cégjegyzékben, nyilvánosságra hozták 2010. évi beszámolójukat, üzleteikben meghatározott termékkör-kategóriába eső termékek forgalmazását végzik, üzletük alapterülete nem haladja meg a 400 négyzetmétert, illetve üzletenkénti tavalyi éves árbevételük meghaladja a 10 millió forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A jegybank a benyújtott pályázatokat meghatározott kritériumok alapján bírálja el, majd ezt követően postázza el a támogatást igazoló kupont és az információs anyagokat az arra jogosultaknak. A kereskedők az MNB forgalmazói listájáról választhatják ki, hogy hol vásárolják meg az MNB támogatás értékével csökkentett áron az UV A/C készüléket. A támogatásra fordítható pénzügyi keret összértéke 50 millió Ft.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?