17 °C Budapest

Itt a legújabb magyar áruház! Mit osztogatnak a bejáratnál?

2011. május 16. 14:02

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megnyitotta ingyenesen látogatható kiállítását Tudatos Vásárlók Áruháza címmel Budapest belvárosában, a Király utcai Gozsdu Udvarban.

Az Áruházban számtalan környezettudatos, hétköznapi és mindenki számára elérhető praktikát, igazi és az igaziakat fricskázó tárgyakat mutatnak be. Kiderül, hogy személyes, otthoni környezetünkben tenni a fenntarthatóságért nemcsak egyszerű, de szórakoztató is.

 

Fotó: Tudatos Vásárlók Egyesülete


Az áruház első látásra a nagy szupermarketek hangulatára emlékeztet, ám a bejáratnál kiosztott fogyasztáscsökkentő 1 dimenziós szemüvegen át egy új fogyasztói kultúra horizontja rajzolódik ki a látogatók előtt. A Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé és mutat fel megoldásokat.

Miközben a szókimondó és markáns üzenetet hordozó tárgyak, installációk szembesítenek fogyasztási szokásainkkal vagy épp a minket bombázó reklámok hamis világával, a különböző áruházi osztályok portékáit egy környezetbarát háztartás kellékei adják. Találunk itt megoldást a vízfogyasztás csökkentésére, de bemutatkoznak olyan furaságok is, mint a vízzel hajtott fürdőszobai rádió.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fotó: Tudatos Vásárlók Egyesülete


Az áruházi osztályokon (Energia, Víz, Közlekedés, Élelmiszer, Stílus, Lakás, Hulladék) olyan tárgyak és praktikus tanácsok találhatók, melyek használatával egy átlagos háztartás vagy a mindennapi élet környezetbarátabbá tehető. Az Energia Osztályon többek közt bemutatkozik a fogyasztásmérő elosztó, az újrahasznált és lebomló anyagokból készült mobiltelefon. Az áruház-kiállítás június 30-ig várja a tudatosságra törekvő vásárlókat.

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem