17 °C Budapest

Ez a legolvasottabb könyv ma Magyarországon

2011. május 10. 15:32

Coelho ismét az élen Felbolydult a magyar könyvpiac idén áprilisban, számtalan sikersorozat újabb kötete jelent meg, de amúgy sem szűkölködünk az újdonságokban - ez a legfőbb megállapítása a Bookline Top50 könyv-sikerlista legfrissebb kiadásának.  A 21. század egyik legnagyobb kultuszkönyv-szerzője, Paulo Coelho ismét hozta formáját, hiszen Alef című regényével rögtön a Bookline sikerlistájának első helyén debütált. Ezüstérmes a szintén újonc, de immáron 10. darabjával megjelenő True Blood sorozat vámpírsztorija, a Véres tavasz, míg harmadik helyen a magyar bestsellerek koronázatlan királynője, Fejős Éva áll Dalma című fejlődésregényével.

Időzített bombaként robbantak a legújabb vámpíros sorozatok a Bookline áprilisi sikerlistájába, a Top 15-ben a tizenegy újonnan felkerült írás közül öt sötét rémtörténet: a Véres tavasz - True Blood 10. és az Üvegváros - A végzet ereklyéi 3. is a vérbő kalandokra áhítozó olvasók igényeit szeretnék kielégíteni. Az első helyen mégis egy lélekmelengető könyvújdonság debütált: Paulo Coelho Alef c. regénye ismét megtalálta közönségét.


Fotó: Bookline.hu


Az áprilisi éllovasok többsége nő: Fejős Éva Dalmája a harmadik helyen áll, míg Ugron Zsolna 7. helyen álló lányregénye, az Úrilányok Erdélyben immár 147 napja erősíti a Bookline sikerlistáját. Mellettük két további hölgyhíresség is megcsillogtatja tollát: Endrei Judit Kemény üzenetek c. könyvében a magyar vízilabda válogatott szuperedzőjével, Kemény Dénessel beszélget a siker és az elégedettség kulcsáról, míg Soma Mamagésa Új egyensúly c. kötete a férfi és a nő újradefiniált viszonyainak miértjeit boncolgatja. A régi motorosok közül Bartos Erika diadala továbbra is töretlen: meséi a lista 10%-át, azaz 5 helyét foglalják el. Hihetetlen, de Larsson Stieg A tetovált lány c. regénye több mint 2 éve listán van, igaz, William P. Young "viskója" sem panaszkodhat a maga 313 napjával.

Szembetűnő trend a fent említetteken túl az is, hogy a magyar olvasók továbbra is hatalmas érdeklődést mutatnak a pszichológia témájú könyvek irányába: Popper Péter, az egy éve elhunyt pszicho-mester 3 könyve, Böjte Csaba ferences szerzetes Iránytű a végtelenhez c. spirituális írása, Rhonda Byrne Az Erő c. munkája és Boldizsár Ildikó "meseterápiával" foglalkozó könyve is mind-mind az olvasók aktív spirituális útkereséséről árulkodik. Az olvasási kedv intenzív alakulására utal továbbá az a tény is, hogy a Top 50 listáján 29 újdonság szerepel, melynek közel fele magyar szerzőktől származik.

A sikerlistán Jo Frost Szuperdada című gyermekneveléssel foglalkozó könyve lépett előre a legtöbbet (15. hely), míg hátra Böjte Csaba "iránytűje", mely még így is a lista előkelő 31. helyén szerepel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Bookline TOP50: 50-26

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?