20 °C Budapest

Ez a legolvasottabb könyv ma Magyarországon

2011. május 10. 15:32

Coelho ismét az élen Felbolydult a magyar könyvpiac idén áprilisban, számtalan sikersorozat újabb kötete jelent meg, de amúgy sem szűkölködünk az újdonságokban - ez a legfőbb megállapítása a Bookline Top50 könyv-sikerlista legfrissebb kiadásának.  A 21. század egyik legnagyobb kultuszkönyv-szerzője, Paulo Coelho ismét hozta formáját, hiszen Alef című regényével rögtön a Bookline sikerlistájának első helyén debütált. Ezüstérmes a szintén újonc, de immáron 10. darabjával megjelenő True Blood sorozat vámpírsztorija, a Véres tavasz, míg harmadik helyen a magyar bestsellerek koronázatlan királynője, Fejős Éva áll Dalma című fejlődésregényével.

Időzített bombaként robbantak a legújabb vámpíros sorozatok a Bookline áprilisi sikerlistájába, a Top 15-ben a tizenegy újonnan felkerült írás közül öt sötét rémtörténet: a Véres tavasz - True Blood 10. és az Üvegváros - A végzet ereklyéi 3. is a vérbő kalandokra áhítozó olvasók igényeit szeretnék kielégíteni. Az első helyen mégis egy lélekmelengető könyvújdonság debütált: Paulo Coelho Alef c. regénye ismét megtalálta közönségét.


Fotó: Bookline.hu


Az áprilisi éllovasok többsége nő: Fejős Éva Dalmája a harmadik helyen áll, míg Ugron Zsolna 7. helyen álló lányregénye, az Úrilányok Erdélyben immár 147 napja erősíti a Bookline sikerlistáját. Mellettük két további hölgyhíresség is megcsillogtatja tollát: Endrei Judit Kemény üzenetek c. könyvében a magyar vízilabda válogatott szuperedzőjével, Kemény Dénessel beszélget a siker és az elégedettség kulcsáról, míg Soma Mamagésa Új egyensúly c. kötete a férfi és a nő újradefiniált viszonyainak miértjeit boncolgatja. A régi motorosok közül Bartos Erika diadala továbbra is töretlen: meséi a lista 10%-át, azaz 5 helyét foglalják el. Hihetetlen, de Larsson Stieg A tetovált lány c. regénye több mint 2 éve listán van, igaz, William P. Young "viskója" sem panaszkodhat a maga 313 napjával.

Szembetűnő trend a fent említetteken túl az is, hogy a magyar olvasók továbbra is hatalmas érdeklődést mutatnak a pszichológia témájú könyvek irányába: Popper Péter, az egy éve elhunyt pszicho-mester 3 könyve, Böjte Csaba ferences szerzetes Iránytű a végtelenhez c. spirituális írása, Rhonda Byrne Az Erő c. munkája és Boldizsár Ildikó "meseterápiával" foglalkozó könyve is mind-mind az olvasók aktív spirituális útkereséséről árulkodik. Az olvasási kedv intenzív alakulására utal továbbá az a tény is, hogy a Top 50 listáján 29 újdonság szerepel, melynek közel fele magyar szerzőktől származik.

A sikerlistán Jo Frost Szuperdada című gyermekneveléssel foglalkozó könyve lépett előre a legtöbbet (15. hely), míg hátra Böjte Csaba "iránytűje", mely még így is a lista előkelő 31. helyén szerepel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bookline TOP50: 50-26

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem