23 °C Budapest

Ez a legolvasottabb könyv ma Magyarországon

2011. május 10. 15:32

Coelho ismét az élen Felbolydult a magyar könyvpiac idén áprilisban, számtalan sikersorozat újabb kötete jelent meg, de amúgy sem szűkölködünk az újdonságokban - ez a legfőbb megállapítása a Bookline Top50 könyv-sikerlista legfrissebb kiadásának.  A 21. század egyik legnagyobb kultuszkönyv-szerzője, Paulo Coelho ismét hozta formáját, hiszen Alef című regényével rögtön a Bookline sikerlistájának első helyén debütált. Ezüstérmes a szintén újonc, de immáron 10. darabjával megjelenő True Blood sorozat vámpírsztorija, a Véres tavasz, míg harmadik helyen a magyar bestsellerek koronázatlan királynője, Fejős Éva áll Dalma című fejlődésregényével.

Időzített bombaként robbantak a legújabb vámpíros sorozatok a Bookline áprilisi sikerlistájába, a Top 15-ben a tizenegy újonnan felkerült írás közül öt sötét rémtörténet: a Véres tavasz - True Blood 10. és az Üvegváros - A végzet ereklyéi 3. is a vérbő kalandokra áhítozó olvasók igényeit szeretnék kielégíteni. Az első helyen mégis egy lélekmelengető könyvújdonság debütált: Paulo Coelho Alef c. regénye ismét megtalálta közönségét.


Fotó: Bookline.hu


Az áprilisi éllovasok többsége nő: Fejős Éva Dalmája a harmadik helyen áll, míg Ugron Zsolna 7. helyen álló lányregénye, az Úrilányok Erdélyben immár 147 napja erősíti a Bookline sikerlistáját. Mellettük két további hölgyhíresség is megcsillogtatja tollát: Endrei Judit Kemény üzenetek c. könyvében a magyar vízilabda válogatott szuperedzőjével, Kemény Dénessel beszélget a siker és az elégedettség kulcsáról, míg Soma Mamagésa Új egyensúly c. kötete a férfi és a nő újradefiniált viszonyainak miértjeit boncolgatja. A régi motorosok közül Bartos Erika diadala továbbra is töretlen: meséi a lista 10%-át, azaz 5 helyét foglalják el. Hihetetlen, de Larsson Stieg A tetovált lány c. regénye több mint 2 éve listán van, igaz, William P. Young "viskója" sem panaszkodhat a maga 313 napjával.

Szembetűnő trend a fent említetteken túl az is, hogy a magyar olvasók továbbra is hatalmas érdeklődést mutatnak a pszichológia témájú könyvek irányába: Popper Péter, az egy éve elhunyt pszicho-mester 3 könyve, Böjte Csaba ferences szerzetes Iránytű a végtelenhez c. spirituális írása, Rhonda Byrne Az Erő c. munkája és Boldizsár Ildikó "meseterápiával" foglalkozó könyve is mind-mind az olvasók aktív spirituális útkereséséről árulkodik. Az olvasási kedv intenzív alakulására utal továbbá az a tény is, hogy a Top 50 listáján 29 újdonság szerepel, melynek közel fele magyar szerzőktől származik.

A sikerlistán Jo Frost Szuperdada című gyermekneveléssel foglalkozó könyve lépett előre a legtöbbet (15. hely), míg hátra Böjte Csaba "iránytűje", mely még így is a lista előkelő 31. helyén szerepel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bookline TOP50: 50-26

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?