16 °C Budapest

5 tuti tipp: így spórolj tízezreket

2011. március 26. 14:02

Minden egyre drágább, ezért igen nehéz manapság takarékoskodni. Sok kicsi, azonban sokra megy - ahogy tartja a mondás. A Pénzcentrum.hu összegyűjtött öt praktikus tanácsot, amiket megszívlelve akár több tízezer forint is megspórolható.

1. Az akciós újság a barátod

A hipermarketek akciós újságjai gyakran a kukában végzik, pedig sokat spórolhatunk azon, ha a heti nagybevásárlást azok alapján végezzük. A szórólapokon értesülhetünk a kedvezményes termékekről és az akció időtartamáról. Ezen kiadványok a legtöbb nagyáruház honlapján is hozzáférhetőek. Fontos, hogy az üzletekben kérjük az eladók segítségét az akciós termékek hollétéről.

2. Piac, piac, piac

Egyre inkább tendencia manapság, hogy a hiper- és szupermarketek térhódításával egyre kevesebbet járunk piacra. Ugyanakkor érdemes lehet megszívlelni, hogy igencsak olcsóbban szerezhetünk be e helyeken sok mindent, főként, hogy a piacon nehezen tudunk elcsábulni a külföldről érkező, drága, nem idénytermények iránt, mivel a termelők többnyire magyar árut árulnak. A friss zöldségek, gyümölcsök mellett érdemes a hentesárut is keresni a piacokon. Ha ugyanahhoz a kofához járunk rendszeresen, még az is megeshet, hogy alkudni is tudunk.

3. Legyen törzsvásárlói kártyánk

Sokszor vásárolsz ugyanabban a boltban? Kérdezd meg van-e törzsvásárlói kártyájuk és tudd meg, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy neked is lehessen. Többnyire bizonyos értékösszeg feletti vásárlás esetén adják a boltok ezeket, de az is előfordul, hogy a vásárlások darabszáma is feltétele az igénylésnek. Ha már van kártyánk általában 5-10%-os kedvezményre vagyunk jogosultak, de bizonyos esetekben, például különleges akciók esetén, akár nagyobb kedvezményhez is juthatunk.

4. Közösségi vásárlás és kuponok

Nemrég egy újfajta értékesítési-vásárlási forma kezdett terjedni az interneten. Az alapötlete az, hogy hozzunk össze minél több embert, akik ugyanazt a terméket, illetve szolgáltatást szeretnék megvásárolni, viszonylag azonos időben és így együtt árkedvezményt tudnak kérni az eladótól.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hazánkban is találhatunk példát az említett vásárlási formára. Ilyen például a bonuszbrigad.hu, veddvelem.hu, ami a közösségi vásárlásra épít. Az ilyen típusú internetes oldalak összehozzák a "több vevőt" az eladóval. Ha nem csak én veszek egy darab pizzát, hanem rajtam kívül még másik 50 ember is, akkor összefogva kedvezményt kaphatunk az eladótól. Ez a kedvezmény akár elérheti a 90%-ot is.

Érdemes vadászni az interneten a kuponokat is. Számos olyan weboldal működik, ahol lehetőségünk van ingyen letölteni a kedvezményre jogosító cédulákat. Ezeket aztán kinyomtatva rengeteg helyen használhatjuk ki a különböző akciókat.

5. Ne féljünk az internetes vásárlástól

Rengeteg webáruház működik ma már hazánkban is. Bár nem közös ismérve ezeknek a honlapoknak, hogy jóval a bolti ár alatt kínálják termékeiket, azonban a különböző ár-összehasonlító oldalak segítségével igazán könnyen megtalálhatjuk azokat a termékeket, amiket kedvezményesen vásárolhatunk meg.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?