8 °C Budapest

5 tuti tipp: így spórolj tízezreket

2011. március 26. 14:02

Minden egyre drágább, ezért igen nehéz manapság takarékoskodni. Sok kicsi, azonban sokra megy - ahogy tartja a mondás. A Pénzcentrum.hu összegyűjtött öt praktikus tanácsot, amiket megszívlelve akár több tízezer forint is megspórolható.

1. Az akciós újság a barátod

A hipermarketek akciós újságjai gyakran a kukában végzik, pedig sokat spórolhatunk azon, ha a heti nagybevásárlást azok alapján végezzük. A szórólapokon értesülhetünk a kedvezményes termékekről és az akció időtartamáról. Ezen kiadványok a legtöbb nagyáruház honlapján is hozzáférhetőek. Fontos, hogy az üzletekben kérjük az eladók segítségét az akciós termékek hollétéről.

2. Piac, piac, piac

Egyre inkább tendencia manapság, hogy a hiper- és szupermarketek térhódításával egyre kevesebbet járunk piacra. Ugyanakkor érdemes lehet megszívlelni, hogy igencsak olcsóbban szerezhetünk be e helyeken sok mindent, főként, hogy a piacon nehezen tudunk elcsábulni a külföldről érkező, drága, nem idénytermények iránt, mivel a termelők többnyire magyar árut árulnak. A friss zöldségek, gyümölcsök mellett érdemes a hentesárut is keresni a piacokon. Ha ugyanahhoz a kofához járunk rendszeresen, még az is megeshet, hogy alkudni is tudunk.

3. Legyen törzsvásárlói kártyánk

Sokszor vásárolsz ugyanabban a boltban? Kérdezd meg van-e törzsvásárlói kártyájuk és tudd meg, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy neked is lehessen. Többnyire bizonyos értékösszeg feletti vásárlás esetén adják a boltok ezeket, de az is előfordul, hogy a vásárlások darabszáma is feltétele az igénylésnek. Ha már van kártyánk általában 5-10%-os kedvezményre vagyunk jogosultak, de bizonyos esetekben, például különleges akciók esetén, akár nagyobb kedvezményhez is juthatunk.

4. Közösségi vásárlás és kuponok

Nemrég egy újfajta értékesítési-vásárlási forma kezdett terjedni az interneten. Az alapötlete az, hogy hozzunk össze minél több embert, akik ugyanazt a terméket, illetve szolgáltatást szeretnék megvásárolni, viszonylag azonos időben és így együtt árkedvezményt tudnak kérni az eladótól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hazánkban is találhatunk példát az említett vásárlási formára. Ilyen például a bonuszbrigad.hu, veddvelem.hu, ami a közösségi vásárlásra épít. Az ilyen típusú internetes oldalak összehozzák a "több vevőt" az eladóval. Ha nem csak én veszek egy darab pizzát, hanem rajtam kívül még másik 50 ember is, akkor összefogva kedvezményt kaphatunk az eladótól. Ez a kedvezmény akár elérheti a 90%-ot is.

Érdemes vadászni az interneten a kuponokat is. Számos olyan weboldal működik, ahol lehetőségünk van ingyen letölteni a kedvezményre jogosító cédulákat. Ezeket aztán kinyomtatva rengeteg helyen használhatjuk ki a különböző akciókat.

5. Ne féljünk az internetes vásárlástól

Rengeteg webáruház működik ma már hazánkban is. Bár nem közös ismérve ezeknek a honlapoknak, hogy jóval a bolti ár alatt kínálják termékeiket, azonban a különböző ár-összehasonlító oldalak segítségével igazán könnyen megtalálhatjuk azokat a termékeket, amiket kedvezményesen vásárolhatunk meg.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm