9 °C Budapest

Tényleg itt épít új hipert a Tesco?

2011. március 21. 15:02

Helyi lapinformációk szerint Debrecenben, a 47-es út tőszomszédságában egy vállalkozó összesen 70 ezer négyzetméternyi területet értékesített, ahol a befektetők két kereskedelmi egység megépítését tervezik.

A Hajdú-Bihari Napló c. napilap úgy tudja, a Tesco új áruház céljára 50 ezer négyzetmétert vásárolt, mögötte pedig egy 20 ezer négyzetméteres területen Decatlon sportáruház épül.

"Vállalatunknál az új üzleti év indulása miatt jelenleg zajlik a tervezett beruházások felülvizsgálata. Valóban szerepel az elképzeléseink között egy új létesítmény építése Debrecenben, de részletekről csak a felülvizsgálat befejezését követően tudunk nyilatkozni" - nyilatkozta a lapnak Pálfalvi Márta, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. A Tesco jelenleg egy hipermarketet és egy kisebb alapterületű szupermarketet üzemeltet a hajdúsági megyeszékhelyen.

Az Auchan egyelőre nem nyit

Mint arról a Pénzcentrum.hu beszámolt, egy másik nagy áruházlánc, az Auchan is szeretett volna Debrecenben hipermarketet nyitni, ám ez a projekt - részben a hipermarket-adó miatt- egyelőre csúszik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jean-Paul Filliat, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója néhány napja elmondta, idén biztosan nem nyílik új Auchan-áruház Magyarországon, ennek okaként a recessziót és a válságadók bevezetését nevezte meg. (A vezérigazgató példaként elmondta, 2 év alatt befizetett válságadóból egy 9 ezer négyzetméteres áruházat lehetne nyitni.) A legújabb áruház nyitása a jelenlegi tervek szerint 2012-re várható

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40