18 °C Budapest

Egyre népszerűbb a pálinka

Pénzcentrum
2011. március 21. 09:02

A tavalyi rossz terméshozam, valamint az otthoni párlatfőzés engedélyezése ellenére körülbelül 40 ezer literrel növekedett a kereskedelmi főzdékben elkészült pálinka volumene - írja a Napi Gazdaság.

Mintegy 40 ezer literrel növekedett a kereskedelmi főzdékben elkészült pálinka mennyisége és körülbelül ugyanennyivel emelkedett a minőségi pálinkafogyasztás is. Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület vezetője elmondta: az egyesület adatai szerint a korábbi 1,04 millió liter, 50 fokos pálinkának megfelelő mennyiségű alkohol az elmúl évben 1,08 millió literre duzzadt.

Korábban: Romba döntötte a pesti éjszakát a West Balkán-tragédia

Többnyire a fizetőképes harmincas-negyvenes korosztályban mérhető a pálinkafogyasztás növekedése és ez egyértelműen az egyéb égetett szeszek elfogyasztott mennyiségcsökkenésével jár.

Eközben a bérfőzdékben előállított italmennyiség egyértelműen nagy csökkenést mutat. Az bérfőzdékben előállított mennyiség így 14 millió literről 8 millióra apadt. Ezt egyik oldalról okozhatta a tavalyi rossz gyümölcstermés, másik oldalról pedig a háztáji szeszfőzés legalizálása.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?