12 °C Budapest

Egyre népszerűbb a pálinka

Pénzcentrum
2011. március 21. 09:02

A tavalyi rossz terméshozam, valamint az otthoni párlatfőzés engedélyezése ellenére körülbelül 40 ezer literrel növekedett a kereskedelmi főzdékben elkészült pálinka volumene - írja a Napi Gazdaság.

Mintegy 40 ezer literrel növekedett a kereskedelmi főzdékben elkészült pálinka mennyisége és körülbelül ugyanennyivel emelkedett a minőségi pálinkafogyasztás is. Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület vezetője elmondta: az egyesület adatai szerint a korábbi 1,04 millió liter, 50 fokos pálinkának megfelelő mennyiségű alkohol az elmúl évben 1,08 millió literre duzzadt.

Korábban: Romba döntötte a pesti éjszakát a West Balkán-tragédia

Többnyire a fizetőképes harmincas-negyvenes korosztályban mérhető a pálinkafogyasztás növekedése és ez egyértelműen az egyéb égetett szeszek elfogyasztott mennyiségcsökkenésével jár.

Eközben a bérfőzdékben előállított italmennyiség egyértelműen nagy csökkenést mutat. Az bérfőzdékben előállított mennyiség így 14 millió literről 8 millióra apadt. Ezt egyik oldalról okozhatta a tavalyi rossz gyümölcstermés, másik oldalról pedig a háztáji szeszfőzés legalizálása.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?