31 °C Budapest

Felpörgött a pálinkabiznisz: két hónapja szabad a főzés

Pénzcentrum
2010. december 2. 10:02

Két hónapja lehet otthon legálisan pálinkát, gyümölcspárlatot főzni Magyarországon. A magánfőzőknek csak akkor van bejelentési kötelezettségük a pénzügyőrségnek, ha adóköteles mennyiségű párlatot állítanak elő - írja a Népszabadság.

A törvénymódosításnak köszönhetően komoly üzleti ágazat lett a különféle lepárló rendszerek gyártása és forgalmazása. A vámhatóságtól ez idáig összesen 23 gyártó és 153 forgalmazó kért és kapott engedélyt.

A korábbi véleményekkel ellentétben azonban nem okoz gondot a bérfőzők számára a törvénymódosítás, ugyanis egy készülék ára annyira drága, hogy sokaknak még mindig megéri elszállítani a gyümölcsöt egy közeli pálinkafőzdébe és ott elkészíttetni az égető nedűt.

Az eddig eltelt két hónap rávilágított arra, hogy az otthoni pálinkafőzés hatására a szeszpiac nem omlott össze. Halász Róbert - a Magyar Szeszipar Szövetség és Terméktanács igazgatója szerint legalább egy évre van szükség ahhoz, hogy reális képet festhessenek arról, hogy az új lehetőség miként befolyásolja a hazai italozási szokásokat.

A Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának véleménye szerint mintegy 5-8 milliárd forintnyi adóbevétel kiesést jelent az államnak az otthoni főzés elterjedése.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?