15 °C Budapest

Drágul a Milka és a Toblerone

MTI
2011. február 11. 17:32

További áremelésre készül az amerikai Kraft Foods a nyersanyagok drágulása miatt.

A többek között a Milka és a Toblerone csokoládét, a Jacobs kávét forgalmazó amerikai világcég már legtöbb termékének az árát megemelte Európában és Észak-Amerikában. Mindamellett a cég közlése szerint az áremelés csak az év második felében "érik be" a nyersanyagok - például a kávé, a tej, a kakaó, a búza - drágulásának ellensúlyozásaként.

A társaság profitfigyelmezetést is kiadott az idei évre, mert arra számít, hogy az áremelés az olcsóbb termékek felé tereli majd a spórolósabb fogyasztókat.

"Az idén inkább az áremelés, és nem az eladások mennyiségi bővülése lesz a bevételnövekedés motorja" - fogalmazott Irene Rosenfeld vezérigazgató. Véleménye szerint a fejlett országokban, Észak-Amerikában és Európában egyaránt gyenge lesz a fogyasztói kereslet.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?