Már megint használt villamosokat vásárolna a BKV

MTI
2011. január 12. 16:32

Tíz, illetve opcionálisan további hét TW6000 típusú "hannoveri", vagy azzal egyenértékű más típusú használt, üzemképes villamosra írt ki nyílt közbeszerzést a BKV Zrt. - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A részletes műszaki feltételeket az ajánlati dokumentáció tartalmazza, amelyet ingyen ad oda az ajánlattevőknek a BKV. Ajánlatot az a cég tehet, amelynek nettó árbevétele 2010-ben legalább 50 ezer euró, illetve 140 millió forint volt. A legolcsóbb ajánlatot tevő lesz a nyertes.

Az ajánlattételi határidő február 15. Az eredményhirdetést március 17-én tartják, a szerződéskötés tervezett időpontja március 28.

Budapest először 2001 februárjában vásárolt hannoveri villamosokat, akkor 68 szerelvény állt forgalomba, azokért annak idején 7,1 milliárd forintot fizettek. Az azóta eltelt tíz év alatt a közlekedési társaság - mint írták - pozitív tapasztalatokat szerzett az üzemeltetéssel kapcsolatban.

Legutóbb tavaly szeptemberben vásárolt a BKV TW6000-es villamosokat, a 16 szerelvényért egyenként mintegy 10 millió forintot fizetett a zrt. A szerelvények a honosítás és az átalakítások után 2011 első negyedévében állnak forgalomba.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelenleg 584 villamoskocsija van a BKV-nak, átlagéletkoruk 26 év, állapotuk a BKV szerint elfogadható színvonalú, a reggeli csúcsidőben 82 százalékuk forgalomba áll.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?