15 °C Budapest

Kebelbotrány a zöldségesnél: így húzták le a vevőket

2010. november 9. 16:58

Vígjátékba illő eset történt a minap egy brit szupermarketben. Egy vevő zöldséget vásárolt, de 5 fonttal (1500 forint) többet kellett fizetni, mert a mérleget kezelő eladó mellei belelógtak a mérleg kosarába.

A vevő többféle zöldséget is vásárolt, és mindegyik tételnél többet számláztak neki. Az üzletvezető szerint az okozhatta a túlszámlázást, hogy az eladó hölgy széke túl alacsonyan volt, így amikor lemérte a kiválasztott terméket, keblei hozzáértek a mérleg kosarához - így az többet mért, mint a zöldségek valós súlya.

A Nagy-Britanniához tartozó Csatorna-szigeteken található üzlet vezetője hozzátette: 40 éve dolgozik a kiskereskedelemben, de nem találkozott még ilyen esettel. Amikor fény derült a túlszámlázásra, természetesen kifizették a reklamáló vevőnek a különbözetet, sőt, a korábban zöldséget vásárlók blokkját is leellenőrizték.

Az eset persze hamar nyilvánosságra került, a helyi lapok is beszámoltak róla - ez pedig nem kis kellemetlenséget okozott a zöldségpultban dolgozó hölgy számára. A hírek szerint az üzletlánc HR-munkatársai dolgoznak a helyzet megoldásán.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?