11 °C Budapest

Kebelbotrány a zöldségesnél: így húzták le a vevőket

2010. november 9. 16:58

Vígjátékba illő eset történt a minap egy brit szupermarketben. Egy vevő zöldséget vásárolt, de 5 fonttal (1500 forint) többet kellett fizetni, mert a mérleget kezelő eladó mellei belelógtak a mérleg kosarába.

A vevő többféle zöldséget is vásárolt, és mindegyik tételnél többet számláztak neki. Az üzletvezető szerint az okozhatta a túlszámlázást, hogy az eladó hölgy széke túl alacsonyan volt, így amikor lemérte a kiválasztott terméket, keblei hozzáértek a mérleg kosarához - így az többet mért, mint a zöldségek valós súlya.

A Nagy-Britanniához tartozó Csatorna-szigeteken található üzlet vezetője hozzátette: 40 éve dolgozik a kiskereskedelemben, de nem találkozott még ilyen esettel. Amikor fény derült a túlszámlázásra, természetesen kifizették a reklamáló vevőnek a különbözetet, sőt, a korábban zöldséget vásárlók blokkját is leellenőrizték.

Az eset persze hamar nyilvánosságra került, a helyi lapok is beszámoltak róla - ez pedig nem kis kellemetlenséget okozott a zöldségpultban dolgozó hölgy számára. A hírek szerint az üzletlánc HR-munkatársai dolgoznak a helyzet megoldásán.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?