26 °C Budapest

Csecsemőknek is ajánlották az életveszélyes italt

2010. október 22. 10:02

Súlyos betegségek kezelésére javasolva olyan, egészségre káros - akár életveszélyes - szert árulnak az interneten, amelynek negatív hatását már több országban igazolták hivatalos és nem hivatalos források.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiovosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleményében felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ne használják a "Miracle Mineral Solution", vagy más néven "Miracle Mineral Supplement (MMS)" terméket, mert az nem javítja, hanem akár tovább ronthatja az egészségi állapotukat.

Az ÁNTSZ szerint a termék fogyasztása egyebek mellett hasi görcsöt, hányást, súlyosabb esetben veseelégtelenséget okozhat. Arra vonatkozóan pedig nincsenek tudományosan dokumentált adataik, hogy bármely súlyos megbetegedésnek hatásos ellenszere lenne a termék. Az ÁNTSZ hangsúlyozta: "A szer alkalmazása komoly egészségkárosodást okozhat, és az alapbetegség megfelelő orvosi kezelés hiányában tovább súlyosbodhat."

A terméket egyebek mellett lúgosításra ajánlják, de olyan súlyos betegségek kezelésére is javasolják, mint a rák vagy a TBC - írták, hozzátéve: van olyan weboldal, amelyen a terméket gyermekek és csecsemők kezelésére is javasolja.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?