22 °C Budapest

Ünneplésből menekülés: elverte a jég a borfesztivált

2010. augusztus 16. 10:02

Jégesővel kísért vihar vetett véget tegnap délután a VII. Tolcsvai Borfesztiválnak. A szervezők a helyi közintézményekbe menekítették a rendezvény több ezer résztvevőjét.

A vihar délután 5 óra körül csapott le a zempléni településre, ahol a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő borfesztivál programjai zajlottak. Vojnár László polgármester elmondta, hogy a résztvevőknek megnyitották az általános iskolát, valamint a tornatermet is, míg mások a fedett színpad alatt találtak menedéket.

Elkezdődött a VII. Tolcsvai Borfesztivál

A nézőtérként szolgáló aszfaltozott futballpálya és a rendezvénynek otthont adó park teljesen víz alá került. A hangosítás berendezései eláztak, de a főkapcsolót időben lekapcsolták, így hárították el az áramütés veszélyét. A károk mértékéről egyelőre nincs pontos információ.

Jól fogy a bor a boltokban is

A Nielsen elemzése szerint mennyiségben 14%-kal, értékben 8%- kal erősödött a borértékesítés a kiskereskedelmi láncokban. A nyolc kereskedelmi hálózat értékesítését vizsgáló felmérés szerint az elmúlt fél évben a láncok eladásai összesen húszmillió litert tettek ki, 11 milliárd forint értékben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A termék súlyozott átlagára 571 forintról 537 forintra csökkent, ennek hátterében vélhetően az eladások növekedése állhat. A forgalom 76%-át a hagyományos, 0,75 literes kiszerelésű palackok eladása adja, ám a kétliteres kiszerelés kilencről 11%-ra növekedett. Eközben a félliteres kiszerelés részaránya tízről 9%-ra csökkent.

A kiskereskedelmi láncoknál továbbra is keresettebb a vörösbor, értékben 55%-os, mennyiségben 54%-os a piaci részesedése, de emellett szépen teljesít a rozé is, részaránya értékben nyolcról 9%- ra nőtt a fehérbor rovására, amelynek a jelenlegi részaránya 37%.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?