Árvízkárok enyhítése: ötmillióhoz juthat Tolcsva és Komlóska

2010. augusztus 4. 13:32

A METRO Kereskedelmi Kft. és a Varga Pincészet egyedülálló módon fogott össze a komlóskai és tolcsvai árvízkárosultak megsegítésére. 6500 palack "Aranymetszés" prémium bor értékesítéséből befolyt teljes bevételt a két önkormányzatnak fogja átutalni a METRO. Az ötlet újdonsága az, hogy a pincészet az akcióra ingyen ajánlotta fel a bort, a METRO pedig térítésmentesen helyezte ki áruházainak eladóterébe. Ha a METRO és a Varga Pincészet összefogásához a vásárlók is csatlakoznak és a palackonkénti nettó 799 forintos kedvezményes áron megvásárolják a teljes mennyiséget, 5 millió forintnál is nagyobb összeghez juthat Komlóska és Tolcsva.

Varga Péter a Varga Pincészet tulajdonosa az összefogás fontosságát hangsúlyozza: "Az ilyen típusú segítség közösségformáló erő, segítünk mert magyarok vagyunk, segítünk mert egy másik borvidék településeit érte baj. Nagyon örülünk, hogy egy nagykereskedelmi áruházlánc is csatlakozik ehhez az akcióhoz és várjuk, hogy a magyar borvásárlók is támogassák döntésükkel kezdeményezésünket."

"A METRO az Észak-magyarországi esőzések okozta árvízi károk megelőzésében és helyreállításában is jelentős szerepet vállalt, több millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. Segítettük a miskolci Katasztrófavédelem és a felsőzsolcai önkormányzat erőit eszközökkel, adományokkal, az edelényi lakosságot 33 raklapnyi száraztésztával. Saját érintett dolgozóink részére is céges gyűjtés illetve céges adomány formájában több millió forint segélyt adtunk a károk helyreállításához. Ezek alapján nem volt kérdéses számunkra, hogy ismét csatlakozunk egy jó ügyhöz és saját erőforrásainkat felhasználva újra segítünk."- mondta Peter Schweighofer a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

"Községünkben több ház súlyosan megrongálódott, egy össze is dőlt. - számol be az árvíz utáni helyzetről Vojnár László Tolcsva polgármestere - A védekezéshez felhasznált homokzsákokat az önkormányzat elszállította, a helyreállítási munkák megkezdődtek. Adományként kaptunk ruhaneműt, bútort tisztítószereket és tartós élelmiszert, pénzből eddig közel 1,5 millió forint gyűlt össze. A kormányzattól és a központi adománygyűjtésekből anyagi támogatást eddig nem kaptunk. A Varga Pincészet és METRO akciójából befolyt pénzt a megsérült épületeket helyreállításához fogjuk felhasználni."

"A tavaszi és kora nyári árvízi védekezés nyomai még láthatóak a településen, - tájékoztat Köteles László Komlóska polgármestere - a homokzsákok egy része kint van, a vízelvezető rendszerek, utak, épületek sérültek. A lakossági kárigény 20-21 millió Ft, ezt központi forrás nem finanszírozza, a nagy központi adománygyűjtésekből egyelőre nem részesültünk. Magánszemélyektől, cégektől pénzbeli felajánlás érkezett kb. 4 millió Ft értékben, ezt központilag beszerzett építőanyag formájában juttatják el a lakosokhoz. Jelentősen károsodott a templom is. A borértékesítésből származó adományt a lakossági károk enyhítésére és a súlyosan károsodott templom helyreállítására fogjuk fordítani."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő és az Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2010. augusztus 5-től szeptember másodikáig lesz kapható minden magyarországi METRO áruházban. A befolyt összeget a szeptemberi budapesti borfesztiválon fogják átadni a két település polgármesterének.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem