Árvízkárok enyhítése: ötmillióhoz juthat Tolcsva és Komlóska

2010. augusztus 4. 13:32

A METRO Kereskedelmi Kft. és a Varga Pincészet egyedülálló módon fogott össze a komlóskai és tolcsvai árvízkárosultak megsegítésére. 6500 palack "Aranymetszés" prémium bor értékesítéséből befolyt teljes bevételt a két önkormányzatnak fogja átutalni a METRO. Az ötlet újdonsága az, hogy a pincészet az akcióra ingyen ajánlotta fel a bort, a METRO pedig térítésmentesen helyezte ki áruházainak eladóterébe. Ha a METRO és a Varga Pincészet összefogásához a vásárlók is csatlakoznak és a palackonkénti nettó 799 forintos kedvezményes áron megvásárolják a teljes mennyiséget, 5 millió forintnál is nagyobb összeghez juthat Komlóska és Tolcsva.

Varga Péter a Varga Pincészet tulajdonosa az összefogás fontosságát hangsúlyozza: "Az ilyen típusú segítség közösségformáló erő, segítünk mert magyarok vagyunk, segítünk mert egy másik borvidék településeit érte baj. Nagyon örülünk, hogy egy nagykereskedelmi áruházlánc is csatlakozik ehhez az akcióhoz és várjuk, hogy a magyar borvásárlók is támogassák döntésükkel kezdeményezésünket."

"A METRO az Észak-magyarországi esőzések okozta árvízi károk megelőzésében és helyreállításában is jelentős szerepet vállalt, több millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. Segítettük a miskolci Katasztrófavédelem és a felsőzsolcai önkormányzat erőit eszközökkel, adományokkal, az edelényi lakosságot 33 raklapnyi száraztésztával. Saját érintett dolgozóink részére is céges gyűjtés illetve céges adomány formájában több millió forint segélyt adtunk a károk helyreállításához. Ezek alapján nem volt kérdéses számunkra, hogy ismét csatlakozunk egy jó ügyhöz és saját erőforrásainkat felhasználva újra segítünk."- mondta Peter Schweighofer a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

"Községünkben több ház súlyosan megrongálódott, egy össze is dőlt. - számol be az árvíz utáni helyzetről Vojnár László Tolcsva polgármestere - A védekezéshez felhasznált homokzsákokat az önkormányzat elszállította, a helyreállítási munkák megkezdődtek. Adományként kaptunk ruhaneműt, bútort tisztítószereket és tartós élelmiszert, pénzből eddig közel 1,5 millió forint gyűlt össze. A kormányzattól és a központi adománygyűjtésekből anyagi támogatást eddig nem kaptunk. A Varga Pincészet és METRO akciójából befolyt pénzt a megsérült épületeket helyreállításához fogjuk felhasználni."

"A tavaszi és kora nyári árvízi védekezés nyomai még láthatóak a településen, - tájékoztat Köteles László Komlóska polgármestere - a homokzsákok egy része kint van, a vízelvezető rendszerek, utak, épületek sérültek. A lakossági kárigény 20-21 millió Ft, ezt központi forrás nem finanszírozza, a nagy központi adománygyűjtésekből egyelőre nem részesültünk. Magánszemélyektől, cégektől pénzbeli felajánlás érkezett kb. 4 millió Ft értékben, ezt központilag beszerzett építőanyag formájában juttatják el a lakosokhoz. Jelentősen károsodott a templom is. A borértékesítésből származó adományt a lakossági károk enyhítésére és a súlyosan károsodott templom helyreállítására fogjuk fordítani."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő és az Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2010. augusztus 5-től szeptember másodikáig lesz kapható minden magyarországi METRO áruházban. A befolyt összeget a szeptemberi budapesti borfesztiválon fogják átadni a két település polgármesterének.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
MEDIA1  |  2022. május 24. 18:23
Korábban a Media1 beszámolt arról, hogy a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Lapkiadó Kft. 50...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?