17 °C Budapest

Árvízkárok enyhítése: ötmillióhoz juthat Tolcsva és Komlóska

2010. augusztus 4. 13:32

A METRO Kereskedelmi Kft. és a Varga Pincészet egyedülálló módon fogott össze a komlóskai és tolcsvai árvízkárosultak megsegítésére. 6500 palack "Aranymetszés" prémium bor értékesítéséből befolyt teljes bevételt a két önkormányzatnak fogja átutalni a METRO. Az ötlet újdonsága az, hogy a pincészet az akcióra ingyen ajánlotta fel a bort, a METRO pedig térítésmentesen helyezte ki áruházainak eladóterébe. Ha a METRO és a Varga Pincészet összefogásához a vásárlók is csatlakoznak és a palackonkénti nettó 799 forintos kedvezményes áron megvásárolják a teljes mennyiséget, 5 millió forintnál is nagyobb összeghez juthat Komlóska és Tolcsva.

Varga Péter a Varga Pincészet tulajdonosa az összefogás fontosságát hangsúlyozza: "Az ilyen típusú segítség közösségformáló erő, segítünk mert magyarok vagyunk, segítünk mert egy másik borvidék településeit érte baj. Nagyon örülünk, hogy egy nagykereskedelmi áruházlánc is csatlakozik ehhez az akcióhoz és várjuk, hogy a magyar borvásárlók is támogassák döntésükkel kezdeményezésünket."

"A METRO az Észak-magyarországi esőzések okozta árvízi károk megelőzésében és helyreállításában is jelentős szerepet vállalt, több millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. Segítettük a miskolci Katasztrófavédelem és a felsőzsolcai önkormányzat erőit eszközökkel, adományokkal, az edelényi lakosságot 33 raklapnyi száraztésztával. Saját érintett dolgozóink részére is céges gyűjtés illetve céges adomány formájában több millió forint segélyt adtunk a károk helyreállításához. Ezek alapján nem volt kérdéses számunkra, hogy ismét csatlakozunk egy jó ügyhöz és saját erőforrásainkat felhasználva újra segítünk."- mondta Peter Schweighofer a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

"Községünkben több ház súlyosan megrongálódott, egy össze is dőlt. - számol be az árvíz utáni helyzetről Vojnár László Tolcsva polgármestere - A védekezéshez felhasznált homokzsákokat az önkormányzat elszállította, a helyreállítási munkák megkezdődtek. Adományként kaptunk ruhaneműt, bútort tisztítószereket és tartós élelmiszert, pénzből eddig közel 1,5 millió forint gyűlt össze. A kormányzattól és a központi adománygyűjtésekből anyagi támogatást eddig nem kaptunk. A Varga Pincészet és METRO akciójából befolyt pénzt a megsérült épületeket helyreállításához fogjuk felhasználni."

"A tavaszi és kora nyári árvízi védekezés nyomai még láthatóak a településen, - tájékoztat Köteles László Komlóska polgármestere - a homokzsákok egy része kint van, a vízelvezető rendszerek, utak, épületek sérültek. A lakossági kárigény 20-21 millió Ft, ezt központi forrás nem finanszírozza, a nagy központi adománygyűjtésekből egyelőre nem részesültünk. Magánszemélyektől, cégektől pénzbeli felajánlás érkezett kb. 4 millió Ft értékben, ezt központilag beszerzett építőanyag formájában juttatják el a lakosokhoz. Jelentősen károsodott a templom is. A borértékesítésből származó adományt a lakossági károk enyhítésére és a súlyosan károsodott templom helyreállítására fogjuk fordítani."

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Aranymetszés Badacsonyi Rózsakő és az Aranymetszés Balatoni Kékfrankos 2010. augusztus 5-től szeptember másodikáig lesz kapható minden magyarországi METRO áruházban. A befolyt összeget a szeptemberi budapesti borfesztiválon fogják átadni a két település polgármesterének.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?