13 °C Budapest

Vásárolj 70%-os kedvezménnyel: augusztusra elolvadtak az árak

2010. augusztus 6. 05:22

Minden bizonnyal utolsó hétvégéjüket nyögik a nyári leárazások. A boltokban egyre kisebb helyre szorulnak az akciós termékek, egyre kisebb az ilyen választék, viszont a megmaradt akciós termékekhez akár 60-70%-os kedvezménnyel is hozzájuthatunk.

Június végén számoltunk be arról, hogy megindultak a nyári leárazások. A budapesti plázákban tökéletesen érzékelhető volt, hogy az üzletláncok szinte egyszerre kezdték el tömegesen leértékelni tavaszi/nyári termékeiket. A ruházati szaküzletek szinte hétről-hétre csökkentettek, egyre alacsonyabb árakon igyekeztek szabadulni a raktárkészlettől.

Több helyen megfigyelhető volt, hogy a kirakatokba kihelyezett "SALE", azaz leértékelés felirat is sorszámot kapott, azaz kiemelték, hogy ez már a második, harmadik (és így egyre nagyobb kedvezménnyel csábító) hullám. A Pénzcentrum több helyről is úgy értesült, a jövő hét közepéig a boltok túlnyomó többségében véget érnek a nyári leértékelések.

Ami marad...

Az akcióvadászoknak azonban még ezek a napok is tartogatnak kalandokat. Szinte minden boltban találhatóak még leértékelt termékek (igaz, egyre kevesebb), az áruk viszont rendkívül alacsony, sok termék 60-70%-kal kerül kevesebbe az eredeti árnál, gyakoriak az "egyet fizet, kettőt kap akciók" is. Sok boltban nem csak az idei kollekciók vannak leértékelve, hanem egy-egy régebbről megmaradt ruhadarab is felkerül az akciós polcokra.

 


Érdekes, hogy sok helyen az új kollekciók eleve kedvezménnyel indulnak. E mögött elsősorban az a szándék áll, hogy a nyári kedvezmények miatt betérő vevők az őszi termékekből is csemegézzenek.

Amiért érdemes benézni

A legnagyobb akciókat továbbra is az alsóneműket forgalmazó üzletekben találhatjuk. Még mindig érdemes minőségi alsóneműket, zoknikat, fürdőruhákat vásárolni, akár a nyár hátralevő részére, akár a 2011-es strandszezonra gondolva. A rövidnadrág, a szoknya, a fürdőruha mellett a strandpapucsokból is akad még választék.

Érdemes az őszi szezonra, az iskolakezdésre vásárolni: szép számmal akadnak még minőségi pamutpólók (már ezer forint alatt is), márkás nadrágok, farmerek, pulóverek, sportruházati termékek is jelentős kedvezménnyel kaphatóak. Több helyen láttunk még átmeneti dzsekiket, akár már 3-4 ezer forintért, de volt olyan (nagyobb) üzlet, ahol vastag, minőségi télikabátokat kínáltak féláron. Az őszi cipőért is érdemes lehet benézni néhány szaküzletbe, hiszen találhatunk még alalcsony árakat.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az persze mindenhol kérdéses, hogy akad-e még számunkra megfelelő méretű termék. Általánosságban elmondható, hogy a csak egy márkát forgalmazó szaküzletekben jobb eséllyel találunk még megfelelő darabot. Ha nincs méretünk, kérjük meg az eladót, nézzen utána, hátha a lánc egy másik üzletében van megfelelő darab.

A szezonális termékek közül a (márkás) napszemüvegeknél is  találhatunk olcsó darabokat, a nevesebb gyártók termékei tavaszi áruk töredékéért elérhetőek.

Mikor lesz a következő hullám?

Piaci információink szerint idén karácsonyig még egy nagyobb -bár a júliusinál és a januárinál egyaránt kisebb- leértékelési hullám várható a ruházati piacon. Erre nagyjából október közepén-végén kerülhet sor, amikor az üzletek átállnak az ősziről a téli kollekciókra. Ezt követően várhatóan már csak karácson után találkozhatunk komolyabb kedvezményekkel.

Mire figyelj, ha leértékelt terméket vásárolsz?

Amennyiben a sok átárazás miatt egy termékkel összefüggésben két ár szerepel, akkor a fogyasztónak jogában áll az alacsonyabb árat fizetni. Ugyanez a helyzet akkor, ha a pénztárban magasabb ár jelenik meg a vonalkód leolvasásának eredményeképpen, ilyenkor a vevőszolgálat kell hogy visszaadja a különbözetet.

Az akciós termékre — ha nem értékcsökkent — ugyanúgy vonatkozik szavatosság vagy adott esetben jótállás, mint a nem akciósra, így reklamálni ilyen esetben is lehet. Nem mondhatja tehát azt a kereskedő, hogy akciós terméket nem lehet "visszahozni". Kivétel ez alól természetesen az, amikor egy termék olyan hibával rendelkezik, amelyet közöltek a vásárlóval. Más hiba esetén azonban ilyenkor is érvényesíthető a szavatosság.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?