9 °C Budapest

Vásárolj 70%-os kedvezménnyel: augusztusra elolvadtak az árak

2010. augusztus 6. 05:22

Minden bizonnyal utolsó hétvégéjüket nyögik a nyári leárazások. A boltokban egyre kisebb helyre szorulnak az akciós termékek, egyre kisebb az ilyen választék, viszont a megmaradt akciós termékekhez akár 60-70%-os kedvezménnyel is hozzájuthatunk.

Június végén számoltunk be arról, hogy megindultak a nyári leárazások. A budapesti plázákban tökéletesen érzékelhető volt, hogy az üzletláncok szinte egyszerre kezdték el tömegesen leértékelni tavaszi/nyári termékeiket. A ruházati szaküzletek szinte hétről-hétre csökkentettek, egyre alacsonyabb árakon igyekeztek szabadulni a raktárkészlettől.

Több helyen megfigyelhető volt, hogy a kirakatokba kihelyezett "SALE", azaz leértékelés felirat is sorszámot kapott, azaz kiemelték, hogy ez már a második, harmadik (és így egyre nagyobb kedvezménnyel csábító) hullám. A Pénzcentrum több helyről is úgy értesült, a jövő hét közepéig a boltok túlnyomó többségében véget érnek a nyári leértékelések.

Ami marad...

Az akcióvadászoknak azonban még ezek a napok is tartogatnak kalandokat. Szinte minden boltban találhatóak még leértékelt termékek (igaz, egyre kevesebb), az áruk viszont rendkívül alacsony, sok termék 60-70%-kal kerül kevesebbe az eredeti árnál, gyakoriak az "egyet fizet, kettőt kap akciók" is. Sok boltban nem csak az idei kollekciók vannak leértékelve, hanem egy-egy régebbről megmaradt ruhadarab is felkerül az akciós polcokra.

 


Érdekes, hogy sok helyen az új kollekciók eleve kedvezménnyel indulnak. E mögött elsősorban az a szándék áll, hogy a nyári kedvezmények miatt betérő vevők az őszi termékekből is csemegézzenek.

Amiért érdemes benézni

A legnagyobb akciókat továbbra is az alsóneműket forgalmazó üzletekben találhatjuk. Még mindig érdemes minőségi alsóneműket, zoknikat, fürdőruhákat vásárolni, akár a nyár hátralevő részére, akár a 2011-es strandszezonra gondolva. A rövidnadrág, a szoknya, a fürdőruha mellett a strandpapucsokból is akad még választék.

Érdemes az őszi szezonra, az iskolakezdésre vásárolni: szép számmal akadnak még minőségi pamutpólók (már ezer forint alatt is), márkás nadrágok, farmerek, pulóverek, sportruházati termékek is jelentős kedvezménnyel kaphatóak. Több helyen láttunk még átmeneti dzsekiket, akár már 3-4 ezer forintért, de volt olyan (nagyobb) üzlet, ahol vastag, minőségi télikabátokat kínáltak féláron. Az őszi cipőért is érdemes lehet benézni néhány szaküzletbe, hiszen találhatunk még alalcsony árakat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az persze mindenhol kérdéses, hogy akad-e még számunkra megfelelő méretű termék. Általánosságban elmondható, hogy a csak egy márkát forgalmazó szaküzletekben jobb eséllyel találunk még megfelelő darabot. Ha nincs méretünk, kérjük meg az eladót, nézzen utána, hátha a lánc egy másik üzletében van megfelelő darab.

A szezonális termékek közül a (márkás) napszemüvegeknél is  találhatunk olcsó darabokat, a nevesebb gyártók termékei tavaszi áruk töredékéért elérhetőek.

Mikor lesz a következő hullám?

Piaci információink szerint idén karácsonyig még egy nagyobb -bár a júliusinál és a januárinál egyaránt kisebb- leértékelési hullám várható a ruházati piacon. Erre nagyjából október közepén-végén kerülhet sor, amikor az üzletek átállnak az ősziről a téli kollekciókra. Ezt követően várhatóan már csak karácson után találkozhatunk komolyabb kedvezményekkel.

Mire figyelj, ha leértékelt terméket vásárolsz?

Amennyiben a sok átárazás miatt egy termékkel összefüggésben két ár szerepel, akkor a fogyasztónak jogában áll az alacsonyabb árat fizetni. Ugyanez a helyzet akkor, ha a pénztárban magasabb ár jelenik meg a vonalkód leolvasásának eredményeképpen, ilyenkor a vevőszolgálat kell hogy visszaadja a különbözetet.

Az akciós termékre — ha nem értékcsökkent — ugyanúgy vonatkozik szavatosság vagy adott esetben jótállás, mint a nem akciósra, így reklamálni ilyen esetben is lehet. Nem mondhatja tehát azt a kereskedő, hogy akciós terméket nem lehet "visszahozni". Kivétel ez alól természetesen az, amikor egy termék olyan hibával rendelkezik, amelyet közöltek a vásárlóval. Más hiba esetén azonban ilyenkor is érvényesíthető a szavatosság.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem