Vásárolj 70%-os kedvezménnyel: augusztusra elolvadtak az árak

2010. augusztus 6. 05:22

Minden bizonnyal utolsó hétvégéjüket nyögik a nyári leárazások. A boltokban egyre kisebb helyre szorulnak az akciós termékek, egyre kisebb az ilyen választék, viszont a megmaradt akciós termékekhez akár 60-70%-os kedvezménnyel is hozzájuthatunk.

Június végén számoltunk be arról, hogy megindultak a nyári leárazások. A budapesti plázákban tökéletesen érzékelhető volt, hogy az üzletláncok szinte egyszerre kezdték el tömegesen leértékelni tavaszi/nyári termékeiket. A ruházati szaküzletek szinte hétről-hétre csökkentettek, egyre alacsonyabb árakon igyekeztek szabadulni a raktárkészlettől.

Több helyen megfigyelhető volt, hogy a kirakatokba kihelyezett "SALE", azaz leértékelés felirat is sorszámot kapott, azaz kiemelték, hogy ez már a második, harmadik (és így egyre nagyobb kedvezménnyel csábító) hullám. A Pénzcentrum több helyről is úgy értesült, a jövő hét közepéig a boltok túlnyomó többségében véget érnek a nyári leértékelések.

Ami marad...

Az akcióvadászoknak azonban még ezek a napok is tartogatnak kalandokat. Szinte minden boltban találhatóak még leértékelt termékek (igaz, egyre kevesebb), az áruk viszont rendkívül alacsony, sok termék 60-70%-kal kerül kevesebbe az eredeti árnál, gyakoriak az "egyet fizet, kettőt kap akciók" is. Sok boltban nem csak az idei kollekciók vannak leértékelve, hanem egy-egy régebbről megmaradt ruhadarab is felkerül az akciós polcokra.

 


Érdekes, hogy sok helyen az új kollekciók eleve kedvezménnyel indulnak. E mögött elsősorban az a szándék áll, hogy a nyári kedvezmények miatt betérő vevők az őszi termékekből is csemegézzenek.

Amiért érdemes benézni

A legnagyobb akciókat továbbra is az alsóneműket forgalmazó üzletekben találhatjuk. Még mindig érdemes minőségi alsóneműket, zoknikat, fürdőruhákat vásárolni, akár a nyár hátralevő részére, akár a 2011-es strandszezonra gondolva. A rövidnadrág, a szoknya, a fürdőruha mellett a strandpapucsokból is akad még választék.

Érdemes az őszi szezonra, az iskolakezdésre vásárolni: szép számmal akadnak még minőségi pamutpólók (már ezer forint alatt is), márkás nadrágok, farmerek, pulóverek, sportruházati termékek is jelentős kedvezménnyel kaphatóak. Több helyen láttunk még átmeneti dzsekiket, akár már 3-4 ezer forintért, de volt olyan (nagyobb) üzlet, ahol vastag, minőségi télikabátokat kínáltak féláron. Az őszi cipőért is érdemes lehet benézni néhány szaküzletbe, hiszen találhatunk még alalcsony árakat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az persze mindenhol kérdéses, hogy akad-e még számunkra megfelelő méretű termék. Általánosságban elmondható, hogy a csak egy márkát forgalmazó szaküzletekben jobb eséllyel találunk még megfelelő darabot. Ha nincs méretünk, kérjük meg az eladót, nézzen utána, hátha a lánc egy másik üzletében van megfelelő darab.

A szezonális termékek közül a (márkás) napszemüvegeknél is  találhatunk olcsó darabokat, a nevesebb gyártók termékei tavaszi áruk töredékéért elérhetőek.

Mikor lesz a következő hullám?

Piaci információink szerint idén karácsonyig még egy nagyobb -bár a júliusinál és a januárinál egyaránt kisebb- leértékelési hullám várható a ruházati piacon. Erre nagyjából október közepén-végén kerülhet sor, amikor az üzletek átállnak az ősziről a téli kollekciókra. Ezt követően várhatóan már csak karácson után találkozhatunk komolyabb kedvezményekkel.

Mire figyelj, ha leértékelt terméket vásárolsz?

Amennyiben a sok átárazás miatt egy termékkel összefüggésben két ár szerepel, akkor a fogyasztónak jogában áll az alacsonyabb árat fizetni. Ugyanez a helyzet akkor, ha a pénztárban magasabb ár jelenik meg a vonalkód leolvasásának eredményeképpen, ilyenkor a vevőszolgálat kell hogy visszaadja a különbözetet.

Az akciós termékre — ha nem értékcsökkent — ugyanúgy vonatkozik szavatosság vagy adott esetben jótállás, mint a nem akciósra, így reklamálni ilyen esetben is lehet. Nem mondhatja tehát azt a kereskedő, hogy akciós terméket nem lehet "visszahozni". Kivétel ez alól természetesen az, amikor egy termék olyan hibával rendelkezik, amelyet közöltek a vásárlóval. Más hiba esetén azonban ilyenkor is érvényesíthető a szavatosság.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem