Gyomorforgató kínai étterem: sokkoló fotó!

2010. július 29. 05:22

48 ezer fontra, azaz mintegy 16 millió forintra büntettek egy londoni kínai büfét. Az étteremben épp az élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrzésekor ugrott a csípős-savanyú mártásba egy egér, ráadásul a csótányok is előszeretettel látogatták a helyet.

A Daily Mail c. napilap szerint a London nyugati részén található Kam Tong étterem sorozatosan megszegte a legalapvetőbb élelmiszer-higiéniai előírásokat is. A kínai büfében egerek szaladgáltak, csótánypetéket találtak a tálakban és a rákszirom kosárkájában.

 

Fotó: Daily Mail


A tulajdonos, Ronald Lim összesen 48 ezer font büntetésre ítélte a bíróság, valamint nyolc hónap börtönbüntetést kapott, két évre felfüggesztve. Szakemberek szerint azonban az eset kirívónak számít, a szigetországban található kínai éttermek túlnyomó többsége biztonságos, és megfelel az előírásoknak.

Fotó: Daily Mail


Magyarországon is jól mennek a kínai éttermek

Hazánkban az ázsiai ország világot meghódító kultúrájának legszembeötlőbb példái -a hatalmas piacok mellett- a kínai éttermek és büfék.

Az (új ízekre) éhes magyarok a rendszerváltást követő években szinte kizárólag a fővárosban ismerkedhettek a kínai konyhával. Elsősorban a nagyobb piacok, főleg a Józsefvárosi területén és környékén nőttek gombaszámra a kifőzdék.

Igaz, "klasszikus" kínai éttermek már korábban is léteztek hazánkban, például máig legendás az 1981-ben nyitott Andrássy úti Vörös Sárkány, melynek vezetője volt Bíró Lajos, a napjaink egyik legjobb magyar étterem, a Bock Bisztró tulajdonos-séfje.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelentős expanzió elsősorban a plázaépítési bummnak volt köszönhető, hiszen gyakorlatilag ma sincs az országban olyan bevásárlóközpont, ahol ne lenne kínai gyorsétterem.

Véres vádak a Tesco és az Auchan beszállítója ellen Kattints!

Elsősorban tehát a bevásárlóközpontoknak köszönhető, hogy az ország minden jelentősebb városába eljutott a savanyú-csípős leves és az illatos-omlós csirke. A népszerűség azóta is töretlen: nemcsak Budapest minden utcasarkán, hanem már a kisebb városokban is nagy sikerrel működnek az "olcsón- sokat- gyorsan" jelszóval dolgozó kifőzdék.

A növekvő igényeket mi sem mutatja jobban, mint hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján rendszeresen legalább egy tucatnyi álláshirdetés van kínai konyhát ismerő szakácsok részére. Szigetszentmiklóstól Siófokig, Komáromtól Nagykanizsáig keresnek szakembereket. A sorok között olvasva láthatjuk, hogy -talán nem meglepő módon- elsősorban kínaiakat.

 

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?