28 °C Budapest

A válság jót tett a luxusmárkáknak! Kína az új célpont

Pénzcentrum
2010. július 26. 15:02

A globális kiskereskedelmi piacon a luxusmárkák voltak a legaktívabbak tavaly. A CB Richard Ellis felmérése szerint a luxusmárkák terjeszkedtek leginkább a kisker piacon, s a globális elterjedtségük is nekik a legnagyobb - írja a PropertyEU.

A tavalyi évben világszerte nyitott kiskereskedelmi üzletek 23 százalékát tették ki a nemzetközi luxusmárkák a CBRE "How Global is the Business of Retail?" (Mennyire globális a kiskereskedelmi szektor?) című tanulmánya szerint. A felmérésben 294 vezető nemzetközi kiskereskedelmi láncot és 69 ország piacát vizsgálták.

A nemzetközi luxusmárkák átlagosan 25 országban, ill. 50 városban vannak jelen a világban, ami a globálisan leginkább elterjedt szegmenssé teszi őket a kiskereskedelmi szektorban. Az elmúlt évek egyértelműen a kínai terjeszkedésről szóltak, s mostanra a kínai és egyéb dél-kelet ázsiai nagyvárosok váltak a luxusmárkák első számú célpontjaivá.

A CBRE felmérése szerint a nemzetközi luxusmárkák 91 százaléka van jelen Hongkongban, ezzel a luxusmárkák legkedveltebb célpontjának számít. A sorban a kínai nagyvárost London (87%) és Dubaj (85%) követi. A lista első 10 helyéből ötöt foglalnak el ázsiai városok (Hongkong, Tajpej, Peking, Sanghaj, Szingapúr).

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?