22 °C Budapest

Eláraszthat minket a veszélyes kínai kacsahús

2010. augusztus 6. 15:02

Olcsó, kínai kacsahús állatkínzó tartásból veszélyezteti a magyar termelőket - állítja a Négy Mancs alapítvány.

Az Európai Unió a közelmúltban úgy döntött: megengedi a kínai kacsahús behozatalát a közösség tagállamaiba. A madárinfluenza és az antibiotikum-visszaélések miatt a víziszárnyas húsimport Kínából sokáig tilos volt, most lazítottak ezen az importtilalmon.

Az osztrák állatvédő szervezet szerint azok a kínai termelők és vágóhidak, amelyek az EU engedélyét megkapták, most nagy mennyiségű kacsahúst hozhatnak be Európába. A hús alig ellenőrizhető körülmények közül származik és az európai termelők nem tudják felvenni a harcot ezzel az olcsó termékkel.

Úgy látják, Kínában komoly állatvédelmi problémák vannak és még a pekingi kacsát is kényszertömik, ami egyáltalán nem jellemző más országokra. Így érik el a lehető legrövidebb idő alatt a legmagasabb vágó súlyt. Európában ezt a fajta állatkínzást a hízott máj előállítása során alkalmazzák, nem pedig a normális hizlaláshoz.

A Négy Mancs információi szerint osztrák kereskedők tervezik a kínai kacsák behozatalát az Európai Unióba. A kínai import kiterjesztése azonban katasztrófát okozhat a mezőgazdaság ezen ágának - mind Magyarországon, mind egész Európában. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a magyar kacsahús egyik legjelentősebb felvevőpiaca az osztrák piac.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?