20 °C Budapest

Könnyítették a házi élelmiszer-termelés szabályait

Pénzcentrum
2010. július 12. 09:02

Egy kormányzati intézkedéscsomag jelentősen könnyítette a házi élelmiszer-termelés, -feldolgozás és -értékesítés szabályait, a közbeszerzési szabályok pedig hamarosan úgy módosulnak, hogy lehetővé válik a helyi termékek közvetlen beszállítása akár a közétkeztetésbe is - írja a Népszabadság.

Az eddigi rendeletek tiltották az otthoni disznóvágást és a házilag előállított aszalt és füstölt áruk értékesítését. Az új rendelkezés biztosítja az olyan hagyományok megőrzését, mint az ökör-, birka-, kecske- és disznóvágást, a disznótort.

A falusi vendégasztal szolgáltatásnál és a rendezvényeknél a hatóságnak történő bejelentés mellett lehetőség nyílik az ellenőrzött állományokból helyi/házi vágás elvégzésére, a hús helyben való elkészítésére, valamint helyben fogyasztás céljára történő értékesítésre.

A közbeszerzési törvény módosítása lehetővé teszi, hogy összekapcsolják egymással a helyi élelmiszer-előállítás, -feldolgozás és -értékesítés rendszereit, valamint a helyi intézmények (bölcsődék, óvodák, iskolák, hivatalok, helyi egészségügyi intézmények) közétkeztetését.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?