20 °C Budapest

Ez az alma jövője? Új csomagolás a láthatáron

2010. június 28. 15:02

Új, különleges alma-csomagolást mutatott be egy brit üzletlánc: a gyümölcsökkel -többek között- a teniszkedvelőket célozták meg.

A brit sajtó is felkapta a fejét arra az újdonságra, amivel a napokban a Marks&Spencer polcain találkozhattak a vásárlók. Az áruházlánc (amely a szigetországban élelmiszerboltokat is működtet) különleges csomagolású almákat hozott forgalomba.

 


Fotó: dailymail.co.uk


A Rockit fantázianevű csomagolás a teniszlabdákhoz hasonló: négy alma egymáson, egy hengerbe zárva. Érdekes, hogy a gyümölcsöket nem valamelyik európai országból, hanem a jóval távolabbi Új-Zélandról szállítják Nagy-Britanniába, mivel egy speciális, az ottani termesztési körülményekhez kifejlesztett -és az átlagosnál kisebb- almafajtáról van szó.


A forgalmazó szándéka szerint az újfajta csomagolás azoknak is meghozza a kedvét, akik eddig csak ritkábban fogyasztottak friss gyümölcsöt. A legfrissebb adatok szerint ugyanis a szigetországban rohamosan nő a túlsúlyos gyerekek aránya, egyes felmérések szerint a brit fiatalok még amerikai társaiknál is több egészségtelen élelmiszert fogyasztanak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 4 db alma egyébként 1.99 fontba, azaz nagyjából 690 forintba kerül.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?