27 °C Budapest

Reagált a Vatera - Növelik a portál biztonságát

Pénzcentrum
2010. július 1. 17:32

Szerkesztőségünkhöz is eljuttatta állásfoglalását a ma nyilvánosságot kapott egyik felhasználójukkal kapcsolatos ügyről a Vatera online aukciós portál. A cég kiemeli, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal, és törekszenek piacterük biztonságának növelésére.

A most történt visszaélés kapcsán először 2010. június 26-án a Vatera.hu biztonsági csapata az általános szűrő eljárás során észlelte, hogy a szóban forgó felhasználó gyanús lehet és kereskedésével visszaélhet. A felhasználót azonnal felfüggesztette és ezzel egy időben adategyeztetésre szólította fel, melynek nem tett eleget, ezért végleg kizárásra került. Pinkbaby16 eladó károsultjai ezt követően kezdtek jelentkezni a Vatera fórumain/ügyfélszolgálatán. Ez után az összes érintett felhasználó választ és tájékoztatást kapott a biztonsági csoporttól, a lehetséges megoldásokról. A személyes felszólításon felül lehetőség van egyéni és csoportos feljelentés tételére. A szigorú adatvédelmi jogszabályok miatt a Vatera a felhasználók adatait magánszemélyeknek nem, csak egy esetleges feljelentés után az eljáró hatóságnak adhatja ki.

A Vatera felhasználók védelme érdekében számos lépést bevezetett, hogy még biztonságosabbá tegye az online piacteret. Az eladók ellenőrzése szigorú banki rendszeren keresztül történik. Az aukciós oldalra való regisztráció ellenőrzésének jellegéből adódóan hivatalos iratokkal kell személyazonosságukat igazolniuk. A regisztrált felhasználók folyamatos tájékoztatást kapnak a biztonságos vásárlásról, visszaélések sajnos még így is előfordulhatnak.

A Vatera minden tőle telhető segítséget megad a károsultaknak, továbbá a hatályos adatvédelmi jogszabályok előírásaival összhangban a nyomozó hatóságokkal a legmesszemenőbbekig együttműködik. Eközben a Vatera protokoll eljárása is folyamatban van, ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó a felszólításoknak nem tesz eleget, úgy a Vatera feljelentéssel fog élni - amennyiben addig még nem történik feljelentés az ügyben.

A cikkben szereplő "veszprémi ügyben" a Vatera együttműködésével került kézre az elkövető.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?