16 °C Budapest

Reagált a Vatera - Növelik a portál biztonságát

Pénzcentrum
2010. július 1. 17:32

Szerkesztőségünkhöz is eljuttatta állásfoglalását a ma nyilvánosságot kapott egyik felhasználójukkal kapcsolatos ügyről a Vatera online aukciós portál. A cég kiemeli, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal, és törekszenek piacterük biztonságának növelésére.

A most történt visszaélés kapcsán először 2010. június 26-án a Vatera.hu biztonsági csapata az általános szűrő eljárás során észlelte, hogy a szóban forgó felhasználó gyanús lehet és kereskedésével visszaélhet. A felhasználót azonnal felfüggesztette és ezzel egy időben adategyeztetésre szólította fel, melynek nem tett eleget, ezért végleg kizárásra került. Pinkbaby16 eladó károsultjai ezt követően kezdtek jelentkezni a Vatera fórumain/ügyfélszolgálatán. Ez után az összes érintett felhasználó választ és tájékoztatást kapott a biztonsági csoporttól, a lehetséges megoldásokról. A személyes felszólításon felül lehetőség van egyéni és csoportos feljelentés tételére. A szigorú adatvédelmi jogszabályok miatt a Vatera a felhasználók adatait magánszemélyeknek nem, csak egy esetleges feljelentés után az eljáró hatóságnak adhatja ki.

A Vatera felhasználók védelme érdekében számos lépést bevezetett, hogy még biztonságosabbá tegye az online piacteret. Az eladók ellenőrzése szigorú banki rendszeren keresztül történik. Az aukciós oldalra való regisztráció ellenőrzésének jellegéből adódóan hivatalos iratokkal kell személyazonosságukat igazolniuk. A regisztrált felhasználók folyamatos tájékoztatást kapnak a biztonságos vásárlásról, visszaélések sajnos még így is előfordulhatnak.

A Vatera minden tőle telhető segítséget megad a károsultaknak, továbbá a hatályos adatvédelmi jogszabályok előírásaival összhangban a nyomozó hatóságokkal a legmesszemenőbbekig együttműködik. Eközben a Vatera protokoll eljárása is folyamatban van, ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó a felszólításoknak nem tesz eleget, úgy a Vatera feljelentéssel fog élni - amennyiben addig még nem történik feljelentés az ügyben.

A cikkben szereplő "veszprémi ügyben" a Vatera együttműködésével került kézre az elkövető.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?