15 °C Budapest

Világrekord Pesten: 100 millióból indul a legnagyobb Costa Coffee

Pénzcentrum
2010. február 12. 09:32

Felforgatták a magyar piacot az amerikai óriás Starbucks első hazai egységének nyitásáról szóló hírek: a többi szereplője sem tétlenkedik, szinte mindenki hálózatának a további bővítését tervezi -írja a Világgazdaság.

Úgy fest, a válság is kapóra jött a kávéházláncoknak: a fogyasztók szokásait nem változtatta meg negatív irányba, a költségeik jelentős részét kitevő bérleti díjakat viszont érezhetően lenyomta.

Folytatja a terjeszkedést a McDonald's-hoz tartozó, piacvezető kávézólánc, a McCafé: tervezik önálló, étterem nélküli kávézók megnyitását is.

Néhány héten belül megnyílhat az Eiffel irodaház földszintjén a világ legnagyobb Costa Coffe kávéháza. A teljes beruházás értéke meghaladja a 100 millió forintot, a hálózat további budapesti üzleteket tervez.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

pearcemayfield.typepad.com


A jelenleg 4 egységgel rendelkező, lengyel hátterű Coffeeheaven hálózat 3-4 éven belül 15-20-ra szeretné növelni kávézóinak számát országszerte. Az osztrák Coffeeshop Company a fővárosban és a megyeszékhelyeken egyaránt évi 4-5 új egység nyitását tervezi.

Szakmabeliek szerint az újonnan belépő, első üzletét a Westendben nyitó Starbucks felpezsdítheti a folyamatosan változó piacot: növelheti a teljes tortát, és az erőviszonyokat is átrendezheti.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?