30 °C Budapest

Hatalmas nyeremény! 27 milliárdot vihet haza a lottónyertes

Pénzcentrum
2010. május 18. 16:50

Egy kilétét fel nem fedő brit lottójátékos rekordösszegű, 84 millió fontos főnyereményt nyert a múlt pénteki EuroMillions nevű lottón. Adót ebből az összegből már nem kell fizetnie, a nyereménnyel egy csapásra ő lett a szigetország 789. leggazdagabb embere.

Egészen pontosan 84.451.321 fontot - napi árfolyamon számolva 27,3 milliárd forintot - nyert az EuroMillions lottón az a szerencsés brit, aki a múlt pénteki sorsoláson az 1, 17, 31, 43, 47-es számokkal, és az 1-es és 2-es szerencsecsillaggal játszott. A szigetországból legutóbb idén februárban vittek el egy tekintélyes summát, mintegy 56 millió fontot - írja a DailyMail.

A mostani nyertes szerencsés számkombinációja révén rögtön bekerült az Egyesült Királyság leggazdagabb ezer embere közé. A nyeremény nagyjából megegyezik a pop énekes Robbie Williams és a Rolling Stones dobosának, Charlie Wattsnak a teljes vagyonával.

Az EuroMillions a világ egyik legnépszerűbb lottójátéka. A játékra Európa kilenc országából (Ausztriából, Belgiumból, Franciaországból, Írországból, Luxemburgból, Portugáliából, Spanyolországból, Svájcból és az Egyesült-Királyságból) lehet nevezni. A sorsolásokat minden pénteken este fél tíz után öt perccel tartják Párizsban. A játékosoknak a főnyeremény megnyeréséhez 50 számból az öt kihúzásra kerülőt kell helyesen eltalálniuk, valamint a kilenc szerencsecsillagból is pontosan kell megtippelniük azt a kettőt, melyet a sorsoláson kihúznak. Egy szelvény ára két euró.

Az eladott lottószelvények nagy számának köszönhetően annak ellenére viszonylag gyakoriak a telitalálatos nyeremények (a jelenlegi főnyeremény is csupán hat hete halmozódott), hogy összesen 76.275.360 lehetséges kombináció létezik a játékon. Ez az érték több mint másfélszerese a magyar ötöslottón megjátszható összes lehetséges kombináció számának, és egy szelvénnyel játszva csaknem tízszer kisebb az esély a főnyeremény elvitelére, mint az itthoni hatoslottón.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10