22 °C Budapest

Hatalmas nyeremény! 27 milliárdot vihet haza a lottónyertes

Pénzcentrum
2010. május 18. 16:50

Egy kilétét fel nem fedő brit lottójátékos rekordösszegű, 84 millió fontos főnyereményt nyert a múlt pénteki EuroMillions nevű lottón. Adót ebből az összegből már nem kell fizetnie, a nyereménnyel egy csapásra ő lett a szigetország 789. leggazdagabb embere.

Egészen pontosan 84.451.321 fontot - napi árfolyamon számolva 27,3 milliárd forintot - nyert az EuroMillions lottón az a szerencsés brit, aki a múlt pénteki sorsoláson az 1, 17, 31, 43, 47-es számokkal, és az 1-es és 2-es szerencsecsillaggal játszott. A szigetországból legutóbb idén februárban vittek el egy tekintélyes summát, mintegy 56 millió fontot - írja a DailyMail.

A mostani nyertes szerencsés számkombinációja révén rögtön bekerült az Egyesült Királyság leggazdagabb ezer embere közé. A nyeremény nagyjából megegyezik a pop énekes Robbie Williams és a Rolling Stones dobosának, Charlie Wattsnak a teljes vagyonával.

Az EuroMillions a világ egyik legnépszerűbb lottójátéka. A játékra Európa kilenc országából (Ausztriából, Belgiumból, Franciaországból, Írországból, Luxemburgból, Portugáliából, Spanyolországból, Svájcból és az Egyesült-Királyságból) lehet nevezni. A sorsolásokat minden pénteken este fél tíz után öt perccel tartják Párizsban. A játékosoknak a főnyeremény megnyeréséhez 50 számból az öt kihúzásra kerülőt kell helyesen eltalálniuk, valamint a kilenc szerencsecsillagból is pontosan kell megtippelniük azt a kettőt, melyet a sorsoláson kihúznak. Egy szelvény ára két euró.

Az eladott lottószelvények nagy számának köszönhetően annak ellenére viszonylag gyakoriak a telitalálatos nyeremények (a jelenlegi főnyeremény is csupán hat hete halmozódott), hogy összesen 76.275.360 lehetséges kombináció létezik a játékon. Ez az érték több mint másfélszerese a magyar ötöslottón megjátszható összes lehetséges kombináció számának, és egy szelvénnyel játszva csaknem tízszer kisebb az esély a főnyeremény elvitelére, mint az itthoni hatoslottón.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?