14 °C Budapest

Példátlan összefogás! Félmillió hívás felett jár a Nemzeti Segélyvonal

2010. június 6. 16:32

Magyarországon sem a cunami, sem a haitii földrengés idején nem adakoztak annyian telefonon, mint most. A 1752-es Nemzeti Segélyvonalat 20 nap alatt már 545 ezren hívták.

A 250 forint összegű emeltdíjas hívásokkal összegyűlő adományokat a Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet már az elmúlt napokban elkezdte továbbítani az ár- és belvízkárosultakhoz.

Megjelentek a katasztrófaturisták Borsodban

A 1752-es telefonszám hívásával összegyűlt több mint 120 millió forint gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé, a Nemzeti Segélyvonal a hívások fedezetével ugyanis lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt - megelőlegezve a károsultaknak így a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emeltdíjas hívások összegét.

A 1752 a Telenor és a Vodafone hálózatából nem elérhető. A mobiltársaságok külön számon szerveznek gyűjtést az árvízkárosultak megsegítésére. A mobilcégek (Telenor, T-mobile, Vodafone) által indított 1749-es telefonszámot tárcsázva, vagy ugyanerre a számra az "ARVIZ" illetve "ÁRVÍZ" szót SMS-ben elküldve 200 forint adományozható a védekezési munkáltatok támogatására és az ítéletidő károsultjainak megsegítésére. Az itt beérkező adományok a Magyar Vöröskereszten keresztül érkeznek célba.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?