Példátlan összefogás! Félmillió hívás felett jár a Nemzeti Segélyvonal

2010. június 6. 16:32

Magyarországon sem a cunami, sem a haitii földrengés idején nem adakoztak annyian telefonon, mint most. A 1752-es Nemzeti Segélyvonalat 20 nap alatt már 545 ezren hívták.

A 250 forint összegű emeltdíjas hívásokkal összegyűlő adományokat a Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet már az elmúlt napokban elkezdte továbbítani az ár- és belvízkárosultakhoz.

Megjelentek a katasztrófaturisták Borsodban

A 1752-es telefonszám hívásával összegyűlt több mint 120 millió forint gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé, a Nemzeti Segélyvonal a hívások fedezetével ugyanis lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt - megelőlegezve a károsultaknak így a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emeltdíjas hívások összegét.

A 1752 a Telenor és a Vodafone hálózatából nem elérhető. A mobiltársaságok külön számon szerveznek gyűjtést az árvízkárosultak megsegítésére. A mobilcégek (Telenor, T-mobile, Vodafone) által indított 1749-es telefonszámot tárcsázva, vagy ugyanerre a számra az "ARVIZ" illetve "ÁRVÍZ" szót SMS-ben elküldve 200 forint adományozható a védekezési munkáltatok támogatására és az ítéletidő károsultjainak megsegítésére. Az itt beérkező adományok a Magyar Vöröskereszten keresztül érkeznek célba.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?