21 °C Budapest

Felpörgött a Nemzeti Segélyvonal - Tízmilliók érkeznek naponta

Pénzcentrum
2010. június 4. 14:02

A május közepén indított Nemzeti Segélyvonalra indított hívások jócskán megszaporodtak az elmúlt 24 órában, tegnap óta több mint 100 ezer hívás futott be a 1752-es telefonszámra.

Tegnap délelőtt még csupán 230 ezer körül járt a Nemzteti Segélyvonal hívásszámlálója, az elmúlt 24 órában azonban több mint százezer hívás érkezett a telefonszámra, ezáltal egy nap alatt 25 millió forint feletti összeg gyűlt össze az ítéletidő károsultjainak javára. A Nemzeti Segélyvonalra május közepe óta összesen több mint 385 ezer hívás érkezett.

A segélyek szétosztását június elején a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány megkezdte. Első körben Edelény, Hernádszentandrás, Ónod, Sátoraljaújhely és Szikszó településeken egyenként négymillió forintot használ fel a károk helyreállításához a jótékonysági programban részt vevő öt legnagyobb segélyszervezet.

A 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. A 1752 a Telenor és a Vodafone hálózatából nem elérhető.

A mobiltársaságok külön számon szerveznek gyűjtést az árvízkárosultak megsegítésére. A mobilcégek (Telenor, T-mobile, Vodafone) által indított 1749-es telefonszámot tárcsázva, vagy ugyanerre a számra az "ARVIZ" illetve "ÁRVÍZ" szót SMS-ben elküldve 200 forint adományozható a védekezési munkáltatok támogatására és az ítéletidő károsultjainak megsegítésére. Az itt beérkező adományok a Magyar Vöröskereszten keresztül érkeznek célba.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24