Vadásznak a nyugdíjasokra! Így csapják be az időseket!

2010. június 1. 11:02

Szinte vadásznak az utcán az idősekre azok, akik fantasztikus nyereményeket és rendkívül értékes termékeket kínálnak a fogyasztók részére. Azonban nem árt vigyázni: nem mindegy, kinek hiszünk, kit engedünk be lakásunkba, és az sem, mekkora összegtől szabadítanak meg minket az ilyen különleges termékbemutatókra specializálódott személyek.

"Termékbemutatót tartunk a lakásán!", "Ön a huszadik ember, akit megállítunk, így nyert egy csodaporszívót" - ilyen és ehhez hasonló indokokkal állítják meg az időseket egyre több alkalommal az utcán. Ezt követően még haza is viszik a gyanútlan fogyasztót a lakásába, aki azután ha nem elég óvatos, komoly bajba kerülhet.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület fokozott óvatosságra inti azokat, akiket az utcán állítanak meg a fenti indokok alapján. Nem biztos, hogy a legjobb és legértékesebb termékeket kínálják ezekben az esetekben a fogyasztók számára, ráadásul alaposan meg kell gondolni, kit is engedünk be a saját lakásunkba.

Amellett, hogy értékeinkre kiemelten figyelünk, tudni kell azt is, hogy termékbemutatós, úgynevezett üzleten kívül kötött szerződés esetén indokolás nélkül elállhat a szerződéstől a fogyasztó nyolc munkanapon belül. Ez azonban a gyakorlatban csak akkor kivitelezhető, ha a vállalkozás ténylegesen létezik, ez azonban nem feltétlenül valósul meg ezekben az esetekben.

Így ha egy autóból kipattanó fiatalember arról próbál meggyőzni minket, hogy az égből pottyant szerencsénknek hála egy fantasztikus készülékkel lehetünk gazdagabbak, potom árért, jól gondoljuk meg, mennyire vagyunk merészek, és mennyire van szükségünk erre a csodamasinára.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10