Vadásznak a nyugdíjasokra! Így csapják be az időseket!

2010. június 1. 11:02

Szinte vadásznak az utcán az idősekre azok, akik fantasztikus nyereményeket és rendkívül értékes termékeket kínálnak a fogyasztók részére. Azonban nem árt vigyázni: nem mindegy, kinek hiszünk, kit engedünk be lakásunkba, és az sem, mekkora összegtől szabadítanak meg minket az ilyen különleges termékbemutatókra specializálódott személyek.

"Termékbemutatót tartunk a lakásán!", "Ön a huszadik ember, akit megállítunk, így nyert egy csodaporszívót" - ilyen és ehhez hasonló indokokkal állítják meg az időseket egyre több alkalommal az utcán. Ezt követően még haza is viszik a gyanútlan fogyasztót a lakásába, aki azután ha nem elég óvatos, komoly bajba kerülhet.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület fokozott óvatosságra inti azokat, akiket az utcán állítanak meg a fenti indokok alapján. Nem biztos, hogy a legjobb és legértékesebb termékeket kínálják ezekben az esetekben a fogyasztók számára, ráadásul alaposan meg kell gondolni, kit is engedünk be a saját lakásunkba.

Amellett, hogy értékeinkre kiemelten figyelünk, tudni kell azt is, hogy termékbemutatós, úgynevezett üzleten kívül kötött szerződés esetén indokolás nélkül elállhat a szerződéstől a fogyasztó nyolc munkanapon belül. Ez azonban a gyakorlatban csak akkor kivitelezhető, ha a vállalkozás ténylegesen létezik, ez azonban nem feltétlenül valósul meg ezekben az esetekben.

Így ha egy autóból kipattanó fiatalember arról próbál meggyőzni minket, hogy az égből pottyant szerencsénknek hála egy fantasztikus készülékkel lehetünk gazdagabbak, potom árért, jól gondoljuk meg, mennyire vagyunk merészek, és mennyire van szükségünk erre a csodamasinára.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08