A magyarok temetik, máshol bombasiker az eddig ismeretlen termék

Pénzcentrum
2010. április 19. 16:58

Miközben nálunk leáldozóban van a zacskóstej csillaga, addig a nagy-britanniai Sainsbury's szupermarket a saját várakozásait felülmúló sikerrel vezette be az üveg illetve műanyag palack helyett műanyag zacskóba csomagolt tejet.

75%-kal kevesebb csomagolóanyag felhasználásával jár, és akár 1400 tonna műanyagot lehetne spórolni, ha az Egyesült Királyságban igen elterjedt műanyag flakonok helyett zacskóba csomagolt két pintes (1,14 liter) tejet vásárolnának a fogyasztók az áruházaikban - hangzik a Sainsbury's egyik érve az országosan bevezetett újítása mellett.

A környezetvédelmi szempontok mellett nem mellékes az áruházlánc vásárlók tárcáját érintő érve sem. Zacskóban értékesítve ugyanis 6 pennyvel (kb. 7%-kal) olcsóbban tudják adni a 2%-os zsírtartalmú tejet. A termék februári bevezetésekor a szupermarket szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a zacskóstej a vásárlói szokások legnagyobb változását fogja hozni a szigetországban az elmúlt tíz évre visszamenőleg.

Az áruházlánc optimizmusa beigazolódni látszik. Alig telt el két hónap, és a zacskóstej nagy népszerűségnek örvend a vásárlók körében. A Sainsbury's mintegy 500 üzletében eladott tej 10%-át műanyag zacskóban viszik haza a fogyasztók, ez nagyjából a kétszerese a korábban várt értéknek.

Az üzlet álltja a kiszerelés még bőven nem érte el népszerűsége csúcsát. A szupermarket mintegy 400 ezer kiöntőt bocsát ingyen a vevők rendelkezésére a következő hónap folyamán, hogy a még bizonytalankodó fogyasztók kételyeit eloszlassa a termékkel kapcsolatban - közölte az International Supermarket News.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?