19 °C Budapest

Lidl és Aldi: diszkontok árháborúja! Már a gazdagok is náluk vásárolnak

2010. március 31. 05:22

Engedményeket adna a fogyasztó Válság időszakában nem meglepő, hogy az alacsony ár felkutatása a fogyasztók legfontosabb termékválasztási szempontjává válik, és ez minden országra jellemző. A leginkább árcentrikusabbnak a britek bizonyulnak, a megkérdezettek közel 85%-a helyezte az alacsony árat első helyre a vásárlási kritériumok listáján. Az ár után a minőség a második kulcsszó a vásárlási folyamatban, az európaiak több mint felénél, ami azt jelenti, hogy a termék-kiválasztás terén visszatér a legjobb minőség/ár arány elvének uralma -derül ki a Cetelem Körkép 2010 európai felmérésének eredményéből.

A fogyasztó természetesen néhány másodlagos kritériumot is számításba vesz, mint például a széles választék, vagy az üzlet közelsége. Érdekes ugyanakkor, hogy az európaiak azt állítják, nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget az eladók útmutatásainak, és annak a szempontnak, hogy a termék méltányos kereskedelemből származik-e.

Így vásárolj húsvéti sonkát!Kattints!

A hagyományos hiper- es szupermarket láncok tisztában vannak azzal, hogy a fogyasztó mekkora jelentőseget tulajdonít a legalacsonyabb ár felkutatásának, és vonzerejük növelése érdekében kíméletlen árháborúkat vívnak egymással, szinte lélekszakadva vetik bele magukat az akciók es az alacsony árak hajszájába.

 

Fotó: guardian.co.uk


Ez különösen jól látható Spanyolország példáján, ahol a Carrefour 25 százalékos kedvezményt írt ki 10 000 termékre, a Lidl harmadára csökkentett jó néhány, eleve diszkontált árat, az Eroski pedig több száz termékére vonatkozó 40 százalékos árengedménnyel ünnepli 40. születésnapját!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hagyományos áruházláncok ugyanakkor kénytelenek újragondolni az általuk képviselt kereskedelmi modelleket, hogy képesek legyenek a legalacsonyabb árakat kínálni a fogyasztóknak. Ennek érdekében ésszerűsíteniük kell az üzletek működését, és szükségszerűen meg kell válniuk minden felesleges, a fogyasztó szemében másodlagosnak tűnő költségforrástól. Ami a fogyasztót illeti, ő valóban késznek
mutatkozik számos engedményre, amennyiben ez számára jutányosabb árat jelent - természetesen azonos minőség mellett.

Nem számít a csomagolás, csak olcsó legyen

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30