Megőrültek ezek? Betiltanák a sót...

2010. március 12. 16:03

Az utópiák rosszul értelmezett egészségmániája már az ajtón kopogtat: New Yorkban egy rövidesen életbe lépő rendelet értelmében az éttermek büntetésre számíthatnak, ha sót adnak az elkészített ételekhez.

Ha a politikusok megszavazzák, azok az éttermek, akik ételüket sóval ízesítik, 1000 dolláros büntetésre számíthatnak. Bár a tervezet elsődleges célja a vérnyomás csökkentése a vendégek körében, az ideges főszakácsok majd' felrobban az idegességtől, szerintük ugyanis mindenki otthon marad inkább, ha egy ilyen döntés átmegy - írta a Daily Mail.


Michael Bloomberg polgármester adminisztrációja már sok minden tőle telhetőt megtett azért, hogy megőrizze a polgárok egészségét - vagy beleavatkozzon az életükbe, ez nézőpont kérdése. Betiltották a dohányzást, az egészségre veszélyes transzzsírok alkalmazását, egy csomó étteremben pedig kötelező kalóriatáblázatot közzétenni az ott található fogások energiatartalmáról. Ezen kívül szintén napirenden van egy új rendelet az édes üdítőitalok különadójáról.

A só teljes kitiltása az éttermekből azonban még a polgármesternek is sok volt, így ő azt javasolta, hogy az éttermek önkéntesen csökkentsék negyedével a só-felhasználásukat a következő öt évben. Csakhogy ez nem volt elég Felix Ortiz demokrata párti brooklyni képviselőnek, aki beterjesztése szerint teljesen megtiltaná az éttermeknek a só hozzáadását az ételekhez. Kegyesen megengedné viszont, hogy a vendégek maguk megsózhassák ételeiket.

Becslések szerint 1,5 millió new yorki lakos szenved a magas vérnyomástól, aminek egyik oka a túl magas sófogyasztás. Sokan a napi ajánlott sómennyiség dupláját viszik be, amiben természetesen az éttermek is ludasok, akik nagy része alkalmaz hozzáadott sót az ételei elkészítésekor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kutatások már rég kimutatták, hogy az alacsonyabb sófogyasztás csökkenti a szívbetegségek, szélütések és szívrohamok valószínűségét, akárcsak a magas vérnyomásét. A, vendéglősök, szakácsok és étteremlátogatók szövetsége, a My Food My Choice ugyanakkor teljesen abszurdnak nevezte az ötletet. Hozzátették: a gyorséttermi ételek valóban tele vannak sóval, a kifinomultabb konyhájú éttermek azonban eddig is csak a szükséges mennyiségű sót adták az ételeikhez.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22