9 °C Budapest

Vigyázz, nehogy hamis kazánt vásárolj!

Pénzcentrum
2010. február 19. 09:02

A Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, egy vas megyei gazdasági társaság vezetője ellen.

A vámnyomozók bűnügyi információk alapján megállapították, hogy egy magyar állampolgár irányítása alatt álló Kft. olyan "B-30" megnevezésű kazánt gyártott és hozott kereskedelmi forgalomba egy országos hálózattal rendelkező Kft-n keresztül, amely kazán a CALOR 2000 Kft. által kifejlesztett és gyártott, a köztudatban "lébényi kazán" néven ismert kazánnal külsőre megegyező, azonos műszaki megoldásokkal van ellátva. Az előzetes szakértői vélemény alapján a kazánok hamisítványok. A szóban forgó cég a gyártáshoz szükséges védjegybirtokos engedéllyel nem rendelkezik.

A nyomozás során a pénzügyőrök az ország különböző pontjain azonos időpontban 34 helyszínen - többek között Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is - tartottak házkutatást, melynek eredményeként 74 darab kazán lefoglalására került sor. A lefoglalt okirati bizonyítékok alapján megállapítást nyert, hogy 2009. évben összesen 224 darab kazán került legyártásra és részben értékesítésre összesen 56 millió forint értékben - közölte a VPOP.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?