Veszély! Patkányürüléket találtak a cigarettában!

Pénzcentrum
2010. január 25. 16:58

Figyelmeztetést tettek közzé a brit hatóságok, miszerint a feketepiacon kapható hamis cigaretták nagy eséllyel patkányürüléket és fűrészport tartalmazhatnak. A szakértők kérik a lakosságot, hogy kerüljék a hamis dohányáru megvásárlását -írja a hamisitasellen.hu.

Az északnyugat-angliai Lancashire régió hatóságai a tavalyi évben kilenc alkalommal intézkedtek hamis cigaretták ügyében, amelyek során a szakemberek összesen 1500 karton hamisított dohányárut foglaltak le. A lefoglalt termékek laborvizsgálata során nem egy esetben patkányürülék, valamint fűrészpor nyomaira bukkantak a cigarettákban. A lancashire-i hatóságok ezért kérik a helyieket, hogy az egészségügyi kockázatra való tekintettel legyenek óvatosak, és kerüljék a hamisítványok megvásárlását.

Figyelmeztetésük szerint a hamisítványokat általában kisebb üzletekben, piacokon, használtcikk vásárokon, egy-egy esetben munkahelyeken kínálják eladásra. A szakértők szerint a hamisítványok legjobb indikátora az ár: ha a termék feltűnően olcsó, akkor minden valószínűség szerint hamisítvánnyal állunk szemben.

A figyelemfelhívás kitér arra is, hogy a hamisítók és a hamisítványok kereskedői a nagyobb haszon reményében egyáltalán nem tartják be a cigaretta-értékesítésre vonatkozó jogszabályokat, így rendszeresen adnak el hamis cigarettát kiskorúaknak is. A hatóságok ezért kérik a szülőket is, hogy figyeljenek oda gyermekeikre.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?