32 °C Budapest

Lejáratja magát a Tesco: így szórakoznak a vevőkkel

2010. február 3. 04:32

Christine Cuddihy a napokban gyanútlanul betért Coventry város egyik Tesco áruházába. A hölgy csupán egy szelet sajtos pitét szeretett volna vásárolni, de szürreális kalandba keveredett...

A kasszánál ugyanis arra kérték, igazolja magát. A pénztáros szerint ugyanis túl fiatalnak tűnt ahhoz, hogy megvásároljon egy szelet quiche-t.

Christine és a quiche(Fotó: dailymail.co.uk)


"Nem tűnik 21 évnél idősebbnek, ezért kérem, igazolja magát"- mondta a pénztáros a döbbent nőnek. A csodálkozó Christine természetesen értetlenségének adott hangot, mondván, nem alkoholt vagy cigarettát vesz, hanem egy szelet pitét.

Mi is az a Quiche?
A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. (Forrás. Wikipédia)


Lidl: egy áruházlánc titkai! Exkluzív interjú, 1. részKattints!

A kasszás hölgy ugyanakkor azzal indokolta a kérést, hogy manapság már túlságosan szigorúak a korhatárhoz kötött vásárlás szabályai.

"Először azt hittem, hogy viccel, hiszen mégis, milyen veszélyt tartogathat egy szelet sajtos pite" -mondta a Daily Mail című napilapnak a 24 éves nő. "A pénztáros azonban nem tágított, a helyzet pedig kezdett egyre kellemetlenebbé válni, mivel többen is álltak mögöttem a sorban."

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A quiche(Fotó: Wikipédia)


Christine végül megmutatta jogosítványát, így sikerült megvásárolnia a quiche-t.

A brit napilap megkérdezte a Tesco illetékeseit is, akik nem tudtak magyarázatot adni a szürreális esetre. Mint mondták, jelenleg is keresik, ki lehetett az a dolgozó, aki igazoltatta a fiatal nőt.

Bukik az Aldi?! Túl kemény a verseny

Nem csak a Tesco áruházakban történnek furcsaságok a személyazonosság igazolásával kapcsolatban: nemrégiben egy liverpooli Morrisons boltban egy 72 éves vásárlót igazoltattak, amikor egy palack bort szeretett volna venni, egy Debenhams áruházban pedig egy 28 éves nőről kérték el az igazolványát, pedig csak karácsonyi adventi naptárt vásárolt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?