Összeomolhat az internet az új iPadtól

2010. február 5. 16:58

Legalábbis a vezeték nélküli hálózatok olyan terhelést kaphatnak, amelyet nem bírnak el a nagy szolgáltatók.

Az Egyesült Államok kormányzatának képviselői aggodalommal figyelik az Apple új készülékét, az óriásira nőtt iPhone-t, az iPadot. A készülék elterjedése ugyanis újabb rohamot okozhat a mobilinternet hálózatokon, melyeket már az iPhone-ok is agyonterheltek annak idején.

Az illetékesek attól tartanak, hogy az iPad vásárlói olyan mértékű internetforgalmat generálnak majd, ami összeomlásig terhelheti a szélessávú mobilhálózatokat. A jelenség nagyon hasonló lehet ahhoz, mint amit annak idején 1996—97-ben az AOL nyitása okozott. Akkor a cég a betelefonálós internetezőinek korlátlan hozzáférést ígért. Amikor azonban a netezők hirtelen óriásira nőtt tömege egyszerre próbált meg nap, mint nap csatlakozni a szerverekre, azok felmondták a szolgálatot, a felhasználók pedig hónapokig szenvedhettek a csatlakozással.


Az Apple tablet-gépéhez 3G-szolgáltatónak az AT&T-t választotta, mellyel kivívta a kritikusok haragját. A kritikák valahol jogosak, hiszen az AT&T-hálózatával annak idején az iPhone-tulajdonosok is kénytelenek voltak megküzdeni: különösen a nagyvárosokban, mint Los Angeles és New York, volt a hálózat lassú vagy épp elérhetetlen rendszeresen.

Már pedig az iPad még az iPhone-nál is éhesebb az adatokra. Az AT&T egyelőre folyamatosan azt kommunikálja, hogy ura a helyzetnek, akik szerint pedig mégsem, azok pedig egy, az iPhone-ra fejlesztett alkalmazás segítségével jelezhetik a társaságnak, hol észleltek "zavart az erőben".

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem