0 °C Budapest

Összeomolhat az internet az új iPadtól

2010. február 5. 16:58

Legalábbis a vezeték nélküli hálózatok olyan terhelést kaphatnak, amelyet nem bírnak el a nagy szolgáltatók.

Az Egyesült Államok kormányzatának képviselői aggodalommal figyelik az Apple új készülékét, az óriásira nőtt iPhone-t, az iPadot. A készülék elterjedése ugyanis újabb rohamot okozhat a mobilinternet hálózatokon, melyeket már az iPhone-ok is agyonterheltek annak idején.

Az illetékesek attól tartanak, hogy az iPad vásárlói olyan mértékű internetforgalmat generálnak majd, ami összeomlásig terhelheti a szélessávú mobilhálózatokat. A jelenség nagyon hasonló lehet ahhoz, mint amit annak idején 1996—97-ben az AOL nyitása okozott. Akkor a cég a betelefonálós internetezőinek korlátlan hozzáférést ígért. Amikor azonban a netezők hirtelen óriásira nőtt tömege egyszerre próbált meg nap, mint nap csatlakozni a szerverekre, azok felmondták a szolgálatot, a felhasználók pedig hónapokig szenvedhettek a csatlakozással.


Az Apple tablet-gépéhez 3G-szolgáltatónak az AT&T-t választotta, mellyel kivívta a kritikusok haragját. A kritikák valahol jogosak, hiszen az AT&T-hálózatával annak idején az iPhone-tulajdonosok is kénytelenek voltak megküzdeni: különösen a nagyvárosokban, mint Los Angeles és New York, volt a hálózat lassú vagy épp elérhetetlen rendszeresen.

Már pedig az iPad még az iPhone-nál is éhesebb az adatokra. Az AT&T egyelőre folyamatosan azt kommunikálja, hogy ura a helyzetnek, akik szerint pedig mégsem, azok pedig egy, az iPhone-ra fejlesztett alkalmazás segítségével jelezhetik a társaságnak, hol észleltek "zavart az erőben".

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem