24 °C Budapest

Összeomolhat az internet az új iPadtól

2010. február 5. 16:58

Legalábbis a vezeték nélküli hálózatok olyan terhelést kaphatnak, amelyet nem bírnak el a nagy szolgáltatók.

Az Egyesült Államok kormányzatának képviselői aggodalommal figyelik az Apple új készülékét, az óriásira nőtt iPhone-t, az iPadot. A készülék elterjedése ugyanis újabb rohamot okozhat a mobilinternet hálózatokon, melyeket már az iPhone-ok is agyonterheltek annak idején.

Az illetékesek attól tartanak, hogy az iPad vásárlói olyan mértékű internetforgalmat generálnak majd, ami összeomlásig terhelheti a szélessávú mobilhálózatokat. A jelenség nagyon hasonló lehet ahhoz, mint amit annak idején 1996—97-ben az AOL nyitása okozott. Akkor a cég a betelefonálós internetezőinek korlátlan hozzáférést ígért. Amikor azonban a netezők hirtelen óriásira nőtt tömege egyszerre próbált meg nap, mint nap csatlakozni a szerverekre, azok felmondták a szolgálatot, a felhasználók pedig hónapokig szenvedhettek a csatlakozással.


Az Apple tablet-gépéhez 3G-szolgáltatónak az AT&T-t választotta, mellyel kivívta a kritikusok haragját. A kritikák valahol jogosak, hiszen az AT&T-hálózatával annak idején az iPhone-tulajdonosok is kénytelenek voltak megküzdeni: különösen a nagyvárosokban, mint Los Angeles és New York, volt a hálózat lassú vagy épp elérhetetlen rendszeresen.

Már pedig az iPad még az iPhone-nál is éhesebb az adatokra. Az AT&T egyelőre folyamatosan azt kommunikálja, hogy ura a helyzetnek, akik szerint pedig mégsem, azok pedig egy, az iPhone-ra fejlesztett alkalmazás segítségével jelezhetik a társaságnak, hol észleltek "zavart az erőben".

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?