15 °C Budapest

Korszakalkotó bejelentés jön: "Ez a legfontosabb dolog, amit valaha csináltam"

Pénzcentrum
2010. január 25. 09:50

Piaci vélemények szerint a piacot alapjaiban megreformáló bejelentést tehet az Apple szerdán, ekkor mutatják be ugyanis a rég várt tablet számítógépüket. Az új eszköz után nyomozók ráadásul újabb információ-morzsákkal gazdagodtak, egy internetes elemző cég ugyanis több tabletszerű eszközt azonosított, az adatforgalom forrása ráadásul az Apple főhadiszállása volt.

Izgalmasan indul az év a technológiai iparág számára, rögtön január legelején mutatta be hivatalosan a Google a saját márkájával ellátott okostelefonját, a Nexus One-t, közben lezajlott a legfrissebb "kütyüket" felsorakoztató CES, és a héten pedig érkezik a kis túlzással már évtizedek óta várt Apple tablet, amely sokak szerint egy új korszak nyitányának tekinthető a hordozható számítógépek terén.

2010.01.18 19:26
Nagy durranás Apple-től? - Izgalmas bejelentés jön

A felfokozott várakozásokat jól jelzi a közelmúltbeli "vérdíj-botrány" mellett, hogy szinte mindenki az Apple tablet nyomati kutatja. A Flurry Analytics nevű cég szerint az Apple cupertinói főhadiszálásán nagyjából 50 olyan készüléket működtetnek, amelynek paraméterei megfelelnek a tabletről terjengő pletykáknak. A különféle adatforgalmat figyelő társaság közleménye szerint az Apple fejlesztői mintegy 200 , túlnyomó részben játék-, média- és szórakoztató alkalmazást teszteltek az elmúlt hetekben.

2010.01.15 14:40
Óriási botrány! 20 millió üti a merész kiszivárogtató markát

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A tablet a legtöbb forrás szerint leginkább egy nagy iPhone-ra fog hasonlítani, a rajta futó operációs rendszer is az iPhoné-hoz lesz hasonlatos. Pletykák szerint maga Steve Jobs, az Apple vezére is elismerte, hogy az iPhone csak egyfajta bemelegítés volt a tablet előtt, amelynek alapötlete egyébként már a 80-as években is jelentős kutatásokra inspirálta a céget, de az akkori Newton nevű eszköz nem hozott látványos áttörést. A vezérhez közeli forrásokra hivatkozva a TechCrunch azt írja, hogy Steve Jobs saját bevallása szerint is "ez lesz a legfontosabb dolog, amit valaha alkotott".

2010.01.13 13:56
Rejtély: eltűntek a piacról a 10 colos kijelzők

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem